Kuka saa tänä jouluna mantelin? Kansanperinteen mukaan mantelinsaajaa odottavat ensi vuonna häät. Keitä puuro erittäin miedolla lämmöllä, muuten se palaa helposti pohjaan.

Neljälle

  • 1 ½ dl puuroriisiä
  • 3 dl vettä
  • 1 rkl margariinia
  • n. 7 dl maitoa
  • 2 rkl kidesokeria
  • 1 tl suolaa
  • kanelia, mantelia ja hunajaa tarjoiluun

Valmistusohje

1. Keitä riisiä, vettä ja margariinia kannen alla kunnes vesi on imeytynyt.

2. Lisää maitoa vähän kerrallaan, keitä puuro valmiiksi erittäin miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.

3. Mausta sokerilla ja suolalla. Tarjoile kanelin ja hunajan kera, laita halutessasi puuroon manteli ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Joulupuuro