Tonttupuuro
Kuka saa tänä jouluna mantelin? Kansanperinteen mukaan mantelinsaajaa odottavat ensi vuonna häät. Keitä puuro erittäin miedolla lämmöllä, muuten se palaa helposti pohjaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 ½ dl puuroriisiä
- 3 dl vettä
- 1 rkl margariinia
- n. 7 dl maitoa
- 2 rkl kidesokeria
- 1 tl suolaa
- kanelia, mantelia ja hunajaa tarjoiluun
Valmistusohje
1. Keitä riisiä, vettä ja margariinia kannen alla kunnes vesi on imeytynyt.
2. Lisää maitoa vähän kerrallaan, keitä puuro valmiiksi erittäin miedolla lämmöllä n. 30 minuuttia.
3. Mausta sokerilla ja suolalla. Tarjoile kanelin ja hunajan kera, laita halutessasi puuroon manteli ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka