Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keitetty riisi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Riisin keittäminen on oma taiteenlajinsa - ainakin ilman riisikeitintä. Täydellisesti keitettyä riisiä varten kannattaa seurata tätä ohjetta.

Neljälle

  • 3 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 6 dl vettä
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Mittaa riisi kattilaan, lisää vesi ja suola.

2. Laita kattila liedelle ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja anna riisin poreilla hiljalleen 20 minuuttia. Tarkista, että kaikki vesi on imeytynyt riisiin, keitä muuten vielä hetki.

3. Ota kattila liedeltä ja anna riisin seistä kannen alla 5-10 minuuttia. Sekoita riisiin ilmavuutta haarukalla ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Lisäkeriisi