Keitetty riisi

Riisin keittäminen on oma taiteenlajinsa - ainakin ilman riisikeitintä. Täydellisesti keitettyä riisiä varten kannattaa seurata tätä ohjetta.

Neljälle

  • 3 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 6 dl vettä
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Mittaa riisi kattilaan, lisää vesi ja suola.

2. Laita kattila liedelle ja kuumenna vesi kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja anna riisin poreilla hiljalleen 20 minuuttia. Tarkista, että kaikki vesi on imeytynyt riisiin, keitä muuten vielä hetki.

3. Ota kattila liedeltä ja anna riisin seistä kannen alla 5-10 minuuttia. Sekoita riisiin ilmavuutta haarukalla ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!