Kantarellikeitto

Jos harrastaa sienestystä, tämän metsäntuoksuisen keiton saa halvalla aikaan. Toki toriltakin ainekset löytyvät. Suppilovahverotkin käyvät, myös pakastetut. Jos sinulla on kuivattuja suppilovahveroita, tarvitset niitä 1 desin tähän soppaan.

4 hengelle

  • 1 l kantarelleja
  • 3-4 rkl voita
  • 5 rkl vehnäjauhoa
  • 12 dl kanalientä
  • 1 1/2 dl kuohukermaa
  • 2 munankeltuaista
  • suolaa ja valkopippuria

Koristeluun

  • voissa kuullotettuja (pieniä) kantarelleja
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Perkaa sienet ja kuullota niitä voissa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Ota erilleen muutamia pieniä sieniä ja säästä ne koristeiksi. Sirottele jauhot sienille ja sekoita. Kaada puolet kanaliemestä sieni-jauhoseokseen koko ajan hämmentäen.

2. Kaada seos nyt yleiskoneen sekoittimeen tai tehosekoittimeen ja jauha soseeksi. Kaada sose takaisin kattilaan ja lisää loppu liemi vatkaten. Keitä hiljaa 10-15 minuuttia.

3. Vatkaa munat ja kerma yhteen ja sekoita keittoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna lähelle kiehumapistettä, mutta älä keitä enää, ettei keitto juoksetu. Jaa soppa lämmitetyille lautasille ja koristele paistetuilla pikkusienillä ja persiljalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!