Timjamikeitto sienten kera
Tämä elegantti keitto saa mietoa ja selväpiirteistä makua molemmista sienilajeista. Muista vain, että korvasienet tulee ryöpätä kunnolla! Varminta on käyttää purkkikorvasieniä. Voit myös vaihtaa korvasienet herkkutattiin tai kantarelleihin.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- Neljälle
Ainekset
- 8 dl vasikanlientä
- 100 g tuoreita herkkusieniä
- 300 g ryöpättyjä korvasieniä
- 3 tuoretta timjaminoksaa
- 3 dl kuohukermaa
- voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Keitä vasikanliemi kerman ja timjamin kera. Lisää puolet voista, sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.
2. Keitä korvasienet kahteen kertaan 10 minuuttia välillä vettä vaihtaen, huuhdo ryöpätyt sienet vielä huolellisesti. Paista sieniä voissa 5 minuuttia, suolaa ja pippuroi.
3. Asettele sienipaistos lämpimille lautasille ja kaada liemiseos päälle. Tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku