Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Timjamikeitto sienten kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä elegantti keitto saa mietoa ja selväpiirteistä makua molemmista sienilajeista. Muista vain, että korvasienet tulee ryöpätä kunnolla! Varminta on käyttää purkkikorvasieniä. Voit myös vaihtaa korvasienet herkkutattiin tai kantarelleihin.

Ainekset

  • Neljälle

Ainekset

  • 8 dl vasikanlientä
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 300 g ryöpättyjä korvasieniä
  • 3 tuoretta timjaminoksaa
  • 3 dl kuohukermaa
  • voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Keitä vasikanliemi kerman ja timjamin kera. Lisää puolet voista, sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla.

2. Keitä korvasienet kahteen kertaan 10 minuuttia välillä vettä vaihtaen, huuhdo ryöpätyt sienet vielä huolellisesti. Paista sieniä voissa 5 minuuttia, suolaa ja pippuroi.

3. Asettele sienipaistos lämpimille lautasille ja kaada liemiseos päälle. Tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto