Nopea ja helppo gazpacho
Tämä on yksinkertaistettu, nopea versio klassisesta, espanjalaisesta gazpachosta. Keitto tarjoillaan kylmänä keskellä kuumaa kesäpäivää. Rapeat leipäkuutiot, eli krutongit maistuvat hyvältä sen kanssa.Neljälle:
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 2 pakkausta paseerattuja tomaatteja
- 3-4 dl kylmää vihanneslientä
- 1 ruukku basilikaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Krutongit
- 4 vaaleaa leipäviipaletta
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- valkosipulijauhetta
Valmistusohje
1. Leikkaa leivästä reunat pois, kuutioi leipäviipaleet. Kuumenna öljy paistinpannussa, paista leipäkuutiot kullankeltaisiksi ja rapeiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella. Voit myös puristaa päälle tuoretta valkosipulia. Nosta krutongit pannusta ja valuta talouspaperilla.
2. Sekoita paseeratut tomaatit ja liemi sopivan paksuksi keitoksi. Kuumenna, mausta suolalla ja pippurilla, ja jäähdytä keitto täysin kylmäksi.
3. Suikaloi basilika ja koristele keitto juuri ennen tarjoilua basilikalla ja paistetuilla leipäkuutioilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä