Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Nopea ja helppo gazpacho

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on yksinkertaistettu, nopea versio klassisesta, espanjalaisesta gazpachosta. Keitto tarjoillaan kylmänä keskellä kuumaa kesäpäivää. Rapeat leipäkuutiot, eli krutongit maistuvat hyvältä sen kanssa.Neljälle:

Neljälle

  • 2 pakkausta paseerattuja tomaatteja
  • 3-4 dl kylmää vihanneslientä
  • 1 ruukku basilikaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Krutongit

  • 4 vaaleaa leipäviipaletta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • valkosipulijauhetta

Valmistusohje

1. Leikkaa leivästä reunat pois, kuutioi leipäviipaleet. Kuumenna öljy paistinpannussa, paista leipäkuutiot kullankeltaisiksi ja rapeiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella. Voit myös puristaa päälle tuoretta valkosipulia. Nosta krutongit pannusta ja valuta talouspaperilla.

2. Sekoita paseeratut tomaatit ja liemi sopivan paksuksi keitoksi. Kuumenna, mausta suolalla ja pippurilla, ja jäähdytä keitto täysin kylmäksi.

3. Suikaloi basilika ja koristele keitto juuri ennen tarjoilua basilikalla ja paistetuilla leipäkuutioilla.

Tuoreimmat aiheesta

Gazpacho