Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tomaattikeittoa ja juustokrutonkeja

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Teho- tai sauvasekoitin on hyvä apuväline tämän keiton valmistuksessa.

4 annosta

  • 1 sipuli
  • ½ porkkana
  • 40 g öljyä
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 8 dl tomaattimurskaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 4 dl vasikanlihalientä
  • 1 dl kuohukermaa
  • timjamia
  • 4 rkl silputtua persiljaa
  • suolaa ja rouhittua valkopippuria

Juustokrutongit

  • 2 dl juustoraastetta
  • 1 munankeltuainen
  • ½ tl hienonnettua persiljaa
  • 2 rkl tuorejuustoa
  • 2 viipaletta vaaleaa leipää
  • suolaa ja rouhittua valkopippuria

Valmistusohje

1. Tomaattikeitto: Kuori ja hienonna sipuli ja porkkana. Kuullota ne pehmeiksi voissa kattilassa. Ripottele päälle jauhot ja sekoita huolellisesti. Lisää tomaatti, tomaattipyree, timjami ja lihaliemi. Anna kiehua noin 15 minuutin ajan. Soseuta tasaiseksi. Nosta sitten keiton lämpötila uudelleen kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Krutongit: Kuumenna uuni 275 asteeseen. Sekoita juustoraasteeseen keltuainen, persilja, suola ja pippuri niin, että syntyy tasainen massa, Paahda leipäviipaleet ja poista reunat. Sivele juustomassaa leiville, leikkaa kolmioiksi ja paista uunissa 5-7 minuuttia.

3. Silppua persilja. Lämmitä kerma. Sekoita kerma keittoon. Ripottele päälle persilja. Tarjoa juustokrutongit keiton ohessa.

Tuoreimmat aiheesta

Tomaattikeitto