Kevätkääryleet graavilohen ja sinappikastikkeen kera
Riisipaperia käytetään yleensä vietnamilaisiin kevätkääryleisiin, mutta tässä maistelemme tuttuja, kotimaisia makuja. Arkkeja on helpompi käsitellä, kun ne kostuttaa kevyesti. Tarjoile naposteltavana tai alkuruokana.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 8 arkkia riisipaperia, 22 cm kokoisia
- 350 g graavilohta palana
- ½ lavakurkku
- 1 avokado
- 1 kerä roomansalaattia
- 1 pieni nippu ruohosipulia
Sinappikastike
- ½ dl puristettua sitruunamehua
- 2 rkl karkeaa dijonsinappia
- ½ dl hunajaa
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- ½ dl rapsiöljyä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Sinappikastike: Purista sitruunasta mehu ja hienonna tilli. Vatkaa sitruunamehu ja hunaja niin että hunaja liukenee. Lisää sinappi. Vatkaa öljy ohuena norona mukaan kastikkeeseen, viimeistele tillillä. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Anna maustua tarjoiluun asti.
2. Suikaloi lohi, n. 1X5 cm paloiksi. Kuori kurkku ja poista siemenet. Halkaise avokado ja poista kivi. Suikaloi kurkku, avokado ja salaatti pituussuuntaan.
3. Kostuta riisipaperiarkit haaleassa vedessä yksi kerrallaan ja laita ne puhtaan pyyheliinan päälle. Asettele arkeille salaattia, kurkkua, ruohosipulia ja lohta, kääri kokoon tiiviiksi rulliksi. Leikkaa rullat varovaisesti terävällä veitsellä pienemmiksi paloiksi. Tarjoile kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku