Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kevätkääryleet graavilohen ja sinappikastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Riisipaperia käytetään yleensä vietnamilaisiin kevätkääryleisiin, mutta tässä maistelemme tuttuja, kotimaisia makuja. Arkkeja on helpompi käsitellä, kun ne kostuttaa kevyesti. Tarjoile naposteltavana tai alkuruokana.

Neljälle

  • 8 arkkia riisipaperia, 22 cm kokoisia
  • 350 g graavilohta palana
  • ½ lavakurkku
  • 1 avokado
  • 1 kerä roomansalaattia
  • 1 pieni nippu ruohosipulia

Sinappikastike

  • ½ dl puristettua sitruunamehua
  • 2 rkl karkeaa dijonsinappia
  • ½ dl hunajaa
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • ½ dl rapsiöljyä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Sinappikastike: Purista sitruunasta mehu ja hienonna tilli. Vatkaa sitruunamehu ja hunaja niin että hunaja liukenee. Lisää sinappi. Vatkaa öljy ohuena norona mukaan kastikkeeseen, viimeistele tillillä. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Anna maustua tarjoiluun asti.

2. Suikaloi lohi, n. 1X5 cm paloiksi. Kuori kurkku ja poista siemenet. Halkaise avokado ja poista kivi. Suikaloi kurkku, avokado ja salaatti pituussuuntaan.

3. Kostuta riisipaperiarkit haaleassa vedessä yksi kerrallaan ja laita ne puhtaan pyyheliinan päälle. Asettele arkeille salaattia, kurkkua, ruohosipulia ja lohta, kääri kokoon tiiviiksi rulliksi. Leikkaa rullat varovaisesti terävällä veitsellä pienemmiksi paloiksi. Tarjoile kastikkeen kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kevätkääryleet