Balsamiviinietikalla maustettu carpaccio
Raaka häränfilee leikataan paperinohuiksi viipaleiksi ja tarjotaan vihreän kastikkeen kera. Pakastetun fileen voit käyttää heti. Jos ostat lihan tuoreena, pane se pakastimeen kahdeksi vuorokaudeksi ennen tarjoilua. Tämän ohjeen mukaan valmistettu carpaccio on yllätyksellinen ja erilainen alkuruoka.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 200 g häränfileetä
Vihreä kastike
- 1 keräsalaatti
- 1 salaattisipuli
- 1 nippu persiljaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- suolaa ja pippuria
Koristeluun
- basilikanlehtiä
- karkeaksi raastettua parmesaanijuustoa
Valmistusohje
1. Sulata häränfilee puoliksi ja leikkaa se paperinohuiksi viipaleiksi juuri ennen tarjoilua.
2. Vihreä kastike: Hienonna salaatti, salaattisipuli ja persilja mahdollisimman hienoksi tai soseuta ne tehosekoittimessa oliiviöljyn kanssa.
Kastikkeen tulee olla sileää ja väriltään tummanvihreää. Mausta suolalla, pippurilla ja balsamiviinietikalla.
3. Asettele lihaviipaleet lautasille ja ympäröi ne kastikkeella. Mausta ripauksella suolaa ja vastajauhetulla valkopippurilla. Koristele basilikanlehdillä ja parmesaanijuustolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku