Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Balsamiviinietikalla maustettu carpaccio

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Raaka häränfilee leikataan paperinohuiksi viipaleiksi ja tarjotaan vihreän kastikkeen kera. Pakastetun fileen voit käyttää heti. Jos ostat lihan tuoreena, pane se pakastimeen kahdeksi vuorokaudeksi ennen tarjoilua. Tämän ohjeen mukaan valmistettu carpaccio on yllätyksellinen ja erilainen alkuruoka.

4 annosta

  • 200 g häränfileetä

Vihreä kastike

  • 1 keräsalaatti
  • 1 salaattisipuli
  • 1 nippu persiljaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • suolaa ja pippuria

Koristeluun

  • basilikanlehtiä
  • karkeaksi raastettua parmesaanijuustoa

Valmistusohje

1. Sulata häränfilee puoliksi ja leikkaa se paperinohuiksi viipaleiksi juuri ennen tarjoilua.

2. Vihreä kastike: Hienonna salaatti, salaattisipuli ja persilja mahdollisimman hienoksi tai soseuta ne tehosekoittimessa oliiviöljyn kanssa.

Kastikkeen tulee olla sileää ja väriltään tummanvihreää. Mausta suolalla, pippurilla ja balsamiviinietikalla.

3. Asettele lihaviipaleet lautasille ja ympäröi ne kastikkeella. Mausta ripauksella suolaa ja vastajauhetulla valkopippurilla. Koristele basilikanlehdillä ja parmesaanijuustolla.

Tuoreimmat aiheesta

Carpaccio