Pehmeää polentaa, korvasieniä ja karamellisoitua sipulia
Italialainen puuro, eli polenta maistuu taivaallisen täyteläiseltä tässä keittiömestari Sami Tallbergin reseptissä korvasienien ja sipulien kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 dl polentaa
- 8 dl maustamatonta Alpro soya -soijajuomaa
- 1 laakerinlehti
- 1 tl timjamia, hienonnettuna
- 4 valkosipulinkynttä
- suolaa ja pippuria maun mukaan
- 6 isoa salottisipulia
- 5 rkl öljyä
- 0,5 l kasvis- tai kanalientä
- 200g korvasieniä, esikäsiteltynä eli ryöpättynä ja huuhdeltuna
- 4 rkl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Kiehauta soijajuoma.
2. Lisää joukkoon polenta ja muut ainekset. Keitä miedolla lämmöllä 45 minuutin ajan välillä sekoitellen kunnes seos paksunee kuten mannapuuro.
3. Lisää joukko soijajuoma ja sekoita hyvin.
4. Sillä välin kun polenta hautuu miedolla lämmöllä karamellisoidut sipulit: Leikkaa sipulit puoliksi, ruskista öljyssä kuumalla pannulla.
5. Lisää joukkoon valkosipuli ja kana- tai kasvisliemi. Anna hautua puolisen tuntia kunnes sipulit ovat pehmenneet ja lähes kaikki neste haihtunut.
6. Paloittele ryöpätyt ja huuhdellut korvasienet. Lisää persilja ja yhdistä sipuliseokseen.
(MTV3)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku