Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pehmeää polentaa, korvasieniä ja karamellisoitua sipulia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Italialainen puuro, eli polenta maistuu taivaallisen täyteläiseltä tässä keittiömestari Sami Tallbergin reseptissä korvasienien ja sipulien kera.

Ainekset

  • 2 dl polentaa
  • 8 dl maustamatonta Alpro soya -soijajuomaa
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl timjamia, hienonnettuna
  • 4 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja pippuria maun mukaan
  • 6 isoa salottisipulia
  • 5 rkl öljyä
  • 0,5 l kasvis- tai kanalientä
  • 200g korvasieniä, esikäsiteltynä eli ryöpättynä ja huuhdeltuna
  • 4 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Kiehauta soijajuoma.

2. Lisää joukkoon polenta ja muut ainekset. Keitä miedolla lämmöllä 45 minuutin ajan välillä sekoitellen kunnes seos paksunee kuten mannapuuro.

3. Lisää joukko soijajuoma ja sekoita hyvin.

4. Sillä välin kun polenta hautuu miedolla lämmöllä karamellisoidut sipulit: Leikkaa sipulit puoliksi, ruskista öljyssä kuumalla pannulla.

5. Lisää joukkoon valkosipuli ja kana- tai kasvisliemi. Anna hautua puolisen tuntia kunnes sipulit ovat pehmenneet ja lähes kaikki neste haihtunut.

6. Paloittele ryöpätyt ja huuhdellut korvasienet. Lisää persilja ja yhdistä sipuliseokseen.

(MTV3)

Tuoreimmat aiheesta

Polenta