Sienirisotto

Sienestyskauden kunniaksi sienirisottoa italialaiseen tyyliin.

Ainekset

  • 50 g kuivattuja herkkutatteja
  • n. 1/2 kg tuoreita metsäsieniä, kantarelleja tai suppilovahveroita
  • 250 g risottoriisiä
  • 1,5 l kanalientä
  • 1 punasipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • n. 100 g voita
  • oliiviöljyä
  • 4 cl kuivaa valkoista vermuttia
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 100 g tuoretta raastettua parmesaania
  • mustapippuria ja suolaa myllystä

Valmistusohje

Paista metsäsienet rapeiksi paistinpannulla vähässä öljyssä. Siirrä sivuun odottamaan.

Liota kuivatut tatit vedessä kunnes ne ovat pehmenneet. Siivilöi tateista vesi ja puserra vielä hyvin kuivaksi. Tateista siivilöidyn veden voit lisätä kanaliemen sekaan. Paista tatit paistinpannulla vähässä voissa murskatun valkosipulin kanssa rapeiksi.

Kuullota punasipuli kattilassa vähässä öljyssä. Lisää riisi ja anna lämmetä; sekoita koko ajan. Lisää kuumaa kanalientä kauhallinen kerrallaan. Anna risoton kiehua hiljalleen. Muista sekoittaa ja lisätä lientä niin, että riisit kiehuvat liemessä.

Kun risotto on kiehunut 10 minuuttia, lisää sekaan paistetut tatit. Lisää kevyen kiehumisen edetessä edelleen kanalientä kunnes riisi on samettisen kermaista. Koko keittoaika on noin 20 minuuttia. Lisää lopuksi metsäsienet, kuiva vermutti, loput voista ja raastettu parmesaani.

Mausta pippurilla ja tarkista suola.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!