Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hieno appelsiiniriisi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on perinteisesti joulujälkiruoka, mutta sitä voi nauttia mihin vuodenaikaan tahansa. Jos sinulla on ylijäänyttä riisipuuroa, käytä se pohjana ja mausta vaniljasokerilla ja appelsiinilla.

Neljälle

  • 1 ½ dl puuroriisiä
  • 2 dl appelsiinimehua
  • 2 rkl kidesokeria
  • 2-3 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 appelsiinia
  • ½ pss mantelilastuja
  • hieman raastettua suklaata

Valmistusohje

1. Keitä riisi kypsäksi kevyesti suolatussa vedessä. Anna sen jäähtyä ja lisää mehu. Sokeroi maun mukaan.

2. Vatkaa kerma, mausta vaniljasokerilla ja sekoita riisin kera. Kuori ja viipaloi appelsiinit.

3. Sekoita puolet appelsiineista riisin kanssa kulhossa ja käytä loput koristeluun. Paahda mantelit kuivassa paistinpannussa ja ripottele koristeeksi. Viimeistele raastetulla suklaalla.

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäriisi