Hieno appelsiiniriisi
Tämä on perinteisesti joulujälkiruoka, mutta sitä voi nauttia mihin vuodenaikaan tahansa. Jos sinulla on ylijäänyttä riisipuuroa, käytä se pohjana ja mausta vaniljasokerilla ja appelsiinilla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 ½ dl puuroriisiä
- 2 dl appelsiinimehua
- 2 rkl kidesokeria
- 2-3 dl kuohukermaa
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 appelsiinia
- ½ pss mantelilastuja
- hieman raastettua suklaata
Valmistusohje
1. Keitä riisi kypsäksi kevyesti suolatussa vedessä. Anna sen jäähtyä ja lisää mehu. Sokeroi maun mukaan.
2. Vatkaa kerma, mausta vaniljasokerilla ja sekoita riisin kera. Kuori ja viipaloi appelsiinit.
3. Sekoita puolet appelsiineista riisin kanssa kulhossa ja käytä loput koristeluun. Paahda mantelit kuivassa paistinpannussa ja ripottele koristeeksi. Viimeistele raastetulla suklaalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka