Sokerinen joulupuuro
Julkaistu
Tämä riisipuuro sopii sokeria rakastavalle. Valmis puuro maustetaan sulatetulla sokerilla ja koristellaan lisäksi kaneli-sokeriruudukolla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 ½ dl puuroriisiä
- 3 dl vettä
- 2 maustemittaa suolaa
- 1 rkl sokeria
- 1 rkl margariinia
- n. 7 dl maitoa
Koristeluun
- kanelia
- 2 dl kidesokeria
- hienonnettua mantelia
Valmistusohje
1. Keitä riisi, vesi, suola, sokeri ja margariini kunnes vesi on imeytynyt.
2. Lisää maitoa vähän kerrallaan ja keitä puuri kypsäksi.
3. Sulata pari desilitraa sokeria kuivassa paistinpannussa keskilämmöllä.
4. Täytä tarjoilukulho vuorotellen puurolla ja sokerilla, kanelilla ja hienonnetulla mantelilla.
5. Sekoita lopuksi kaneli-sokeriseos ja koristele puuro ruudukolla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kapen helppo kurpitsapasta