Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Appelsiinirahka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmista jälkiruuaksi herkullista appelsiinirahkaa. Koristele annos appelsiiniriisi kuorisuikaleilla ja tarjoa kylmänä.

Ainekset

  • 1 dl puuroriisiä
  • 1 dl appelsiinin mehua
  • 2-3 rkl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl inkivääriä
  • 3 appelsiinia
  • 2 dl maitorahkaa
  • (pähkinärouhetta)

Valmistusohje

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan vedessä tai maidossa. Mausta riisi appelsiinimehulla, sokereilla ja inkiväärillä. Anna jäähtyä.

Pese appelsiinit hyvin ja raasta tai leikkaa kuoren pinnalta esimerkiksi kuorimaveitsellä muutama ohut suikale jälkiruoan koristeeksi. Kuori appelsiinit sen jälkeen terävällä veitsellä valkoinen osa poistaen.

Leikkaa hedelmät paksuiksi viipaleiksi ja edelleen paloiksi. Sekoita appelsiinipalat ja rahka riisin joukkoon ja lusikoi annoslaseihin.

Lisää appelsiiniriisiin halutessasi pähkinärouhetta. Koristele appelsiiniriisi kuorisuikaleilla ja tarjoa kylmänä.

Tuoreimmat aiheesta

Rahka