Appelsiinirahka
Valmista jälkiruuaksi herkullista appelsiinirahkaa. Koristele annos appelsiiniriisi kuorisuikaleilla ja tarjoa kylmänä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 1 dl puuroriisiä
- 1 dl appelsiinin mehua
- 2-3 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl inkivääriä
- 3 appelsiinia
- 2 dl maitorahkaa
- (pähkinärouhetta)
Valmistusohje
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan vedessä tai maidossa. Mausta riisi appelsiinimehulla, sokereilla ja inkiväärillä. Anna jäähtyä.
Pese appelsiinit hyvin ja raasta tai leikkaa kuoren pinnalta esimerkiksi kuorimaveitsellä muutama ohut suikale jälkiruoan koristeeksi. Kuori appelsiinit sen jälkeen terävällä veitsellä valkoinen osa poistaen.
Leikkaa hedelmät paksuiksi viipaleiksi ja edelleen paloiksi. Sekoita appelsiinipalat ja rahka riisin joukkoon ja lusikoi annoslaseihin.
Lisää appelsiiniriisiin halutessasi pähkinärouhetta. Koristele appelsiiniriisi kuorisuikaleilla ja tarjoa kylmänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan