Maltariisiä uudella tavalla

Kermaisen maltanriisin voit jäähdyttää vuoissa ja kumota tarjoilua varten lautasille. Valmistukseen sopii myös tähteeksi jäänyt riisi tai riisipuuro.

4 annosta

  • 3 dl vettä
  • 1 rkl voita
  • ½ tl suolaa
  • ½ dl puuroriisiä
  • 8 dl maitoa
  • 1 pala kanelitankoa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 5 liotettua liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 pss pakastevadelmia
  • sokeria maun mukaan

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi, voi ja suola. Lisää riisit ja keitä, kunnes kaikki vesi on imeytynyt. Lisää maito ja kanelitanko ja hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes riisit ovat pehmeitä. Sekoita välillä, ettei puuro pala pohjaan.

2. Lisää sokeri, vaniljasokeri ja liotetut liivatelehdet lämpimään puuroon ja anna seoksen jäähtyä. Vaahdota kerma ja kääntele jäähtyneen puuron joukkoon. Huuhtele annosvuoat ja kaada puuro vuokiin. Pane jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

3. Lämmitä pakastevadelmat ja lisää sokeria maun mukaan. Pane jokaisen annoksen päälle lusikallinen vadelmia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!