Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sitruunainen riisi à la Malta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Leikkaa sitruskuoret isoina paloina ilman valkoista kalvoa, ne ovat vain antamassa makua keitettäessä. Jos sinulla on ylijäänyttä riisipuuroa, voit käyttää sen tässä, pyöristät vain sen kermalla ja vaniljasokerilla.

Neljälle

  • 1,5 dl pyöreäjyväistä riisiä
  • 2 dl vettä
  • 1 appelsiinin mehu ja kuori
  • 1 sitruunan mehu ja kuori
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 rkl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria

Koristelu

  • 3-4 appelsiinia kuutioituna

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi, sitrusten kuoripalat ja puristetut mehut, lisää risi ja keitä kypsäksi. Poista kuoret ja jäähdytä riisi.

2. Sekoita riisiin vaahdotettu kerma ja mausta sokerilla sekä vaniljasokerilla.

3. Koristele appelsiinipaloilla.

Tuoreimmat aiheesta

Hedelmäriisi