Sitruunainen riisi à la Malta

Leikkaa sitruskuoret isoina paloina ilman valkoista kalvoa, ne ovat vain antamassa makua keitettäessä. Jos sinulla on ylijäänyttä riisipuuroa, voit käyttää sen tässä, pyöristät vain sen kermalla ja vaniljasokerilla.

Neljälle

  • 1,5 dl pyöreäjyväistä riisiä
  • 2 dl vettä
  • 1 appelsiinin mehu ja kuori
  • 1 sitruunan mehu ja kuori
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 rkl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria

Koristelu

  • 3-4 appelsiinia kuutioituna

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi, sitrusten kuoripalat ja puristetut mehut, lisää risi ja keitä kypsäksi. Poista kuoret ja jäähdytä riisi.

2. Sekoita riisiin vaahdotettu kerma ja mausta sokerilla sekä vaniljasokerilla.

3. Koristele appelsiinipaloilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!