Sitruunainen riisi à la Malta

Leikkaa sitruskuoret isoina paloina ilman valkoista kalvoa, ne ovat vain antamassa makua keitettäessä. Jos sinulla on ylijäänyttä riisipuuroa, voit käyttää sen tässä, pyöristät vain sen kermalla ja vaniljasokerilla.

Neljälle

  • 1,5 dl pyöreäjyväistä riisiä
  • 2 dl vettä
  • 1 appelsiinin mehu ja kuori
  • 1 sitruunan mehu ja kuori
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 rkl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria

Koristelu

  • 3-4 appelsiinia kuutioituna

Valmistusohje

1. Kiehauta vesi, sitrusten kuoripalat ja puristetut mehut, lisää risi ja keitä kypsäksi. Poista kuoret ja jäähdytä riisi.

2. Sekoita riisiin vaahdotettu kerma ja mausta sokerilla sekä vaniljasokerilla.

3. Koristele appelsiinipaloilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.