Sitruunainen riisi à la Malta
Leikkaa sitruskuoret isoina paloina ilman valkoista kalvoa, ne ovat vain antamassa makua keitettäessä. Jos sinulla on ylijäänyttä riisipuuroa, voit käyttää sen tässä, pyöristät vain sen kermalla ja vaniljasokerilla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1,5 dl pyöreäjyväistä riisiä
- 2 dl vettä
- 1 appelsiinin mehu ja kuori
- 1 sitruunan mehu ja kuori
- 2 dl kuohukermaa
- 3 rkl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
Koristelu
- 3-4 appelsiinia kuutioituna
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi, sitrusten kuoripalat ja puristetut mehut, lisää risi ja keitä kypsäksi. Poista kuoret ja jäähdytä riisi.
2. Sekoita riisiin vaahdotettu kerma ja mausta sokerilla sekä vaniljasokerilla.
3. Koristele appelsiinipaloilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku