Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hienot pippuripihvit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pippuripihvit ovat hyvää kutsuruokaa ja lohkoperunat maistuvat lisänä.

Neljälle

  • 600 g nautajauhelihaa
  • 2 munaa
  • 4 pientä keitettyä perunaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • ½ dl lihalientä
  • 1 rkl vaaleaa dijonsinappia
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 rkl viherpippureita
  • (1 rkl konjakkia)
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Sekoita jauhelihaan muna, survotut perunat ja mausteet. Muotoile isoja, litteitä pihvejä. Paista ne hitaasti kypsiksi voissa molemmilta puolilta.

2. Nosta ne sitten vadille uuniin ja pidä lämpiminä alumiinifolion alla.

3. Vispaa paistinpannu lihaliemellä ja siivilöi paistoliemi kasariin. Sekoita joukkoon sinappi ja kerma. Huuhtele viherpippurit vedessä ja sekoita ne kastikkeeseen. Keitä hiljalleen, kunnes kastike sakenee. Mausta mahdollisesti konjakilla.

Tuoreimmat aiheesta

Pippuripihvi