Hienot pippuripihvit
Pippuripihvit ovat hyvää kutsuruokaa ja lohkoperunat maistuvat lisänä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 600 g nautajauhelihaa
- 2 munaa
- 4 pientä keitettyä perunaa
- suolaa ja mustapippuria
- ½ dl lihalientä
- 1 rkl vaaleaa dijonsinappia
- 3 dl kuohukermaa
- 1 rkl viherpippureita
- (1 rkl konjakkia)
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Sekoita jauhelihaan muna, survotut perunat ja mausteet. Muotoile isoja, litteitä pihvejä. Paista ne hitaasti kypsiksi voissa molemmilta puolilta.
2. Nosta ne sitten vadille uuniin ja pidä lämpiminä alumiinifolion alla.
3. Vispaa paistinpannu lihaliemellä ja siivilöi paistoliemi kasariin. Sekoita joukkoon sinappi ja kerma. Huuhtele viherpippurit vedessä ja sekoita ne kastikkeeseen. Keitä hiljalleen, kunnes kastike sakenee. Mausta mahdollisesti konjakilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka