Kalkkunanfilee sinappikastikkeessa
Nopea ja helppo kutsuruoka, jossa on makua. Näe hieman enemmän vaivaa herkullisten lisäkkeiden kanssa.
Neljälle
- 500 g kalkkunanfileetä
- voita paistamiseen
- suolaa ja valkopippuria
- 5 dl kanalientä
- 1 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 1 dl kermaa
- 2 tl vaaleaa dijon-sinappia
- 2 valkosipulinkynttä
Valmistusohje
1. Kuutioi kalkkunanliha. Paista kuutiot voissa paistinpannulla ja mausta suolalla sekä pippurilla.
2. Sulata voi kasarissa. Sekoita joukkoon jauho ja kaada samalla vatkaten kanaliemi mukaan. Lisää kerma ja sinappi. Anna kiehua hiljaa poreillen 5 minuuttia.
3. Nosta kalkkunanpalat kastikkeeseen, purista joukkoon valkosipulinkynnet ja anna lihan lämmetä. Tarjoile riisin, nuudeleitten tai perunoiden sekä keitettyjen vihannesten kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa