Appelsiinipihvit
Appelsiini antaa hienon maun kastikkeeseen. Onko sinulla kiire? Näin tehty kastike sopii kohentamaan myös valmiina ostettuja lihapullia.
Neljälle
- 400-500 g sikanautajauhelihaa
- suolaa ja pippuria
- 1 muna
- ½ dl korppujauhoa
- 1 dl maitoa
- 1 sipuli hienonnettuna
Kastike
- 2 rkl voita
- 1 rkl vehnäjauhoa
- 3 dl appelsiinimehua
- soijatilkka
- suolaa ja pippuria
- voita paistamiseen
Koristelu
- appelsiinikuorisuikaleita
Valmistusohje
1. Pane korppujauho turpoamaan maitoon 5 minuutiksi. Sekoita jauhelihaan muna, suola ja pippuri, liotettu korppujauho sekä sipuliraaste/hake. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista ne hitaasti kypsiksi voissa pannulla.
2. Kuullota jauhoja voissa, ohenna appelsiinimehulla ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla sekä soijalla.
3. Ryöppää appelsiinikuorisuikaleet nopeasti vedessä. Kaada kastike pihveille ja koristele suikaleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pannukakku – paras pannukakkuohje on tässä!
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Salamurhaajan pasta eli spagetti all'assassina
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kapen helppo kurpitsapasta