Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Appelsiinipihvit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Appelsiini antaa hienon maun kastikkeeseen. Onko sinulla kiire? Näin tehty kastike sopii kohentamaan myös valmiina ostettuja lihapullia.

Neljälle

  • 400-500 g sikanautajauhelihaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 muna
  • ½ dl korppujauhoa
  • 1 dl maitoa
  • 1 sipuli hienonnettuna

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoa
  • 3 dl appelsiinimehua
  • soijatilkka
  • suolaa ja pippuria
  • voita paistamiseen

Koristelu

  • appelsiinikuorisuikaleita

Valmistusohje

1. Pane korppujauho turpoamaan maitoon 5 minuutiksi. Sekoita jauhelihaan muna, suola ja pippuri, liotettu korppujauho sekä sipuliraaste/hake. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista ne hitaasti kypsiksi voissa pannulla.

2. Kuullota jauhoja voissa, ohenna appelsiinimehulla ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla sekä soijalla.

3. Ryöppää appelsiinikuorisuikaleet nopeasti vedessä. Kaada kastike pihveille ja koristele suikaleilla.

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapihvit