Appelsiinipihvit
Appelsiini antaa hienon maun kastikkeeseen. Onko sinulla kiire? Näin tehty kastike sopii kohentamaan myös valmiina ostettuja lihapullia.
Neljälle
- 400-500 g sikanautajauhelihaa
- suolaa ja pippuria
- 1 muna
- ½ dl korppujauhoa
- 1 dl maitoa
- 1 sipuli hienonnettuna
Kastike
- 2 rkl voita
- 1 rkl vehnäjauhoa
- 3 dl appelsiinimehua
- soijatilkka
- suolaa ja pippuria
- voita paistamiseen
Koristelu
- appelsiinikuorisuikaleita
Valmistusohje
1. Pane korppujauho turpoamaan maitoon 5 minuutiksi. Sekoita jauhelihaan muna, suola ja pippuri, liotettu korppujauho sekä sipuliraaste/hake. Muotoile taikinasta pihvejä ja paista ne hitaasti kypsiksi voissa pannulla.
2. Kuullota jauhoja voissa, ohenna appelsiinimehulla ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla sekä soijalla.
3. Ryöppää appelsiinikuorisuikaleet nopeasti vedessä. Kaada kastike pihveille ja koristele suikaleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka