Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Amerikkalainen suklaa-pähkinäpiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä suklaa-pähkinäpiirakka on täydellinen jälkiruoka. Voit valmistaa piirakan etukäteen, sillä se säilyy huoneenlämmössä. Se on myös helppo jakaa erikokoisin paloihin. Kaiken lisäksi piirakka on taivaallisen hyvää!

12 palaa

  • 125 g voita
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl sokeria
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 4 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl siirappia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 100 g tummaa suklaata
  • 150 g hasselpähkinöitä

Päälle

  • 2 dl kermaa
  • 10 mansikkaa
  • 1 karambola
  • sitruunamelissaa

Valmistusohje

1. Taikina: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää sokeri ja vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi.

2. Pohja: Kaaviloi taikina. Vuoraa irtopohjavuoka taikinalla. Taittele vuoan reunoille alumiinifolioliuska. Pistele piirakkapohja haarukalla. Pane vuoka kylmään noin 15 minuutiksi. Esipaista pohjaa noin 10 minuuttia. Poista folio ja anna piirakkapohjan jäähtyä. Nosta uunin lämpötilaa 200 asteeseen.

3. Täyte: Rouhi pähkinät ja leikkaa suklaa pieniksi paloiksi. Vatkaa munat ja sokeri- Lisää joukkoon siirappi ja vaniljasokeri. Vatkaa tasaiseksi seokseksi. Kaada joukkoon suklaa ja pähkinärouhe. Kaada täyte piirakkapohjalle. Kypsennä 40-45 minuuttia. Koristele piirakka mansikoilla, sitruunamelissanlehdellä ja karambolaviipaleilla. Tarjoa kermavaahdon kera.

Tuoreimmat aiheesta

Suklaapiirakka