Sahramisäilötyt sipulit

Sahramin ja sipulin maut sopivat hienosti yhteen. Säilötty sipuli sopii lähes kaikkien liha- tai linturuokien kanssa.

1 kg

  • 1 kg salottisipuleita
  • 1 rkl rapsiöljyä (paistamiseen)
  • ¼ g sahramia
  • 1 appelsiinin kuori ja mehu
  • ½ sitruunan kuori ja mehu

Liemi

  • 1 dl etikkaa
  • 2 dl vettä
  • 2 ½ dl kidesokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 oksa tuoretta timjamia
  • 1 kanelitanko

Valmistusohje

1. Kuori sipulit. Paista ne öljyssä ilman, että ne saavat väriä. Pese appelsiini ja sitruuna, suikaloi kuoret ja purista mehut. Lisää appelsiinimehu, sitruunamehu ja sahrami pannuun, laita kansi päälle ja anna sipuleiden hautua miedolla lämmöllä, kunnes ne alkavat pehmetä. Sekoittele muutaman kerran.

2. Kuumenna etikka, vesi, sokeri ja suola kiehuvaksi. Kaada liemi sipuleille ja anna niiden porista kannen alla, kunnes ne ovat pehmenneet, n. 7 minuuttia.

3. Nostele sipulit puhtaisiin, kuumiin purkkeihin, lisää kaneli ja timjami. Kuumenna liemi kiehuvaksi, kuori vaahto ja kaada se sipuleille. Anna jäähtyä ja laita kannet päälle. Laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi päiväksi ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.