Sahramisäilötyt sipulit
Sahramin ja sipulin maut sopivat hienosti yhteen. Säilötty sipuli sopii lähes kaikkien liha- tai linturuokien kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
1 kg
- 1 kg salottisipuleita
- 1 rkl rapsiöljyä (paistamiseen)
- ¼ g sahramia
- 1 appelsiinin kuori ja mehu
- ½ sitruunan kuori ja mehu
Liemi
- 1 dl etikkaa
- 2 dl vettä
- 2 ½ dl kidesokeria
- 1 tl suolaa
- 1 oksa tuoretta timjamia
- 1 kanelitanko
Valmistusohje
1. Kuori sipulit. Paista ne öljyssä ilman, että ne saavat väriä. Pese appelsiini ja sitruuna, suikaloi kuoret ja purista mehut. Lisää appelsiinimehu, sitruunamehu ja sahrami pannuun, laita kansi päälle ja anna sipuleiden hautua miedolla lämmöllä, kunnes ne alkavat pehmetä. Sekoittele muutaman kerran.
2. Kuumenna etikka, vesi, sokeri ja suola kiehuvaksi. Kaada liemi sipuleille ja anna niiden porista kannen alla, kunnes ne ovat pehmenneet, n. 7 minuuttia.
3. Nostele sipulit puhtaisiin, kuumiin purkkeihin, lisää kaneli ja timjami. Kuumenna liemi kiehuvaksi, kuori vaahto ja kaada se sipuleille. Anna jäähtyä ja laita kannet päälle. Laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi päiväksi ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku