Sahramisäilötyt sipulit
Sahramin ja sipulin maut sopivat hienosti yhteen. Säilötty sipuli sopii lähes kaikkien liha- tai linturuokien kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
1 kg
- 1 kg salottisipuleita
- 1 rkl rapsiöljyä (paistamiseen)
- ¼ g sahramia
- 1 appelsiinin kuori ja mehu
- ½ sitruunan kuori ja mehu
Liemi
- 1 dl etikkaa
- 2 dl vettä
- 2 ½ dl kidesokeria
- 1 tl suolaa
- 1 oksa tuoretta timjamia
- 1 kanelitanko
Valmistusohje
1. Kuori sipulit. Paista ne öljyssä ilman, että ne saavat väriä. Pese appelsiini ja sitruuna, suikaloi kuoret ja purista mehut. Lisää appelsiinimehu, sitruunamehu ja sahrami pannuun, laita kansi päälle ja anna sipuleiden hautua miedolla lämmöllä, kunnes ne alkavat pehmetä. Sekoittele muutaman kerran.
2. Kuumenna etikka, vesi, sokeri ja suola kiehuvaksi. Kaada liemi sipuleille ja anna niiden porista kannen alla, kunnes ne ovat pehmenneet, n. 7 minuuttia.
3. Nostele sipulit puhtaisiin, kuumiin purkkeihin, lisää kaneli ja timjami. Kuumenna liemi kiehuvaksi, kuori vaahto ja kaada se sipuleille. Anna jäähtyä ja laita kannet päälle. Laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi päiväksi ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi