Lihapyörykät intialaisessa tomaattikastikkeessa
Tämä tulinen tomaattikastikeresepti sopii hyvin juhlaan. Kastike saa tulisuutensa chilimaustetahnasta. Käytä tehosekoitinta apuvälineenä.
- Ruokavalio: Laktoositon
4 annosta
- 500 g naudan jauhelihaa
- 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
- 1 kookas valkosipulinkynsi
- 2 vihreää chiliä
- 1 tl garam masalaa
- 1 dl korppujauhoja
- 1 kookas kananmuna
- 1 tl suolaa tai maun mukaan
- 1 dl ruokaöljyä
- 2 tl jauhettua juustokuminaa
- 3/4 tl kurkumaa
- 2 rkl jauhettua mantelia
- 2 tl paprikajauhetta
Maustetahna
- 4 tomaattia
- 4 vihreää chiliä
- 3 cm tuoretta inkivääriä
Koristeluun
- sitruunalohkoja
- 1 vihreä chilipalko
Valmistusohje
1. Lihapyörykät: Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipuli. Puolita chilit pitkittäin, poista siemenet ja suikaloi palot. Pane jauheliha, inkivääri, chili, korppujauhot ja kananmuna kulhoon. Mausta suolalla ja garam masalalla ja vaivaa sitten tasaiseksi pyörykkätaikinaksi. Muotoile kostutetuin käsin taikinasta 12 pyörykkää.
2. Maustetahna: Leikkaa tomaatit neljäksi lohkoksi. Puolita chilit, poista siemenet ja puolita vielä puolikkaat. Kuori ja raasta inkivääri. Kaada tehosekoittimeen tai yleiskoneeseen ja sekoita hienojakoiseksi tahnaksi.
3. Kuumenna öljyä kattilassa. Kuullota juustokuminaa, kurkumaa, paprikajauhetta sekä mantelia muutaman sekunnin ajan. Lisää sitten maustetahna, sekoita, kiehauta ja anna sitten hautua 20 minuutin ajan. Lisää pyörykät ja anna kiehua hiljalleen kastikkeessa 15 minuutin ajan. Lisää tarvittaessa vettä. Koristele sitruunalla tai vihreällä chilillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka