Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pastakeittoa kuoren alla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tavallinen alkukeitto piristyy voitaikinakannella.

4 annosta

  • 1 sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl tomaattisosetta
  • 1 l vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 3 varsisellerin vartta
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 3 dl perhospastaa
  • 1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
  • 1 tl rouhittua viherpippuria
  • 2 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa
  • 500 g voitaikinaa
  • tuoretta basilikaa
  • parmesan-raastetta

Valmistusohje

Kuullota hienonnettua sipulia ja tomaattisosetta öljyssä. Lisää vesi, kasvisliemikuutio, ohuiksi viipaleiksi leikattu varsiselleri ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Anna kiehua hiljalleen 5 minuuttia.

Lisää pasta. Keitä 10 minuuttia. Mittaa lopuksi kattilaan pavut ja mausta viinietikalla sekä pippurilla. Kuumenna kiehuvaksi.

Kauli voitaikina ja leikkaa siitä neljään uuninkestävään annoskulhoon kannet. Annostele valmis keitto kulhoihin. Voitele kulhojen reunat kananmunalla ja aseta taikinalevyt tiiviisti keittojen kansiksi.

Laita kulhot 250-asteiseen uuniin ja kypsennä luukkua avaamatta kunnes taikinan pinta on kauniin ruskea.

Tarjoa keitot suoraan uunista höyryävän kuumina parmesan-juustoraasteen ja hienonnetun, tuoreen basilikan kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto