Hirvimakkara ja varhaiskaalihöystö
Julkaistu
Top Chefin toisessa jaksossa valmistettiin makkaroita ja possua. Tässä Tuomaksen voittajaresepti tulikokeesta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Makkara
- 500 g silavaa
- 500 g hirvenpaistia
- 10 mustapippuria
- pieni valkosipuli
- 4 maustepippuria
- 4 laakerinlehteä
- rosmariinia
- timjamia
- 2 dl vettä
- 1 dl maizenaa
- 1,5 tl suolaa
Varhaiskaalihöystö
- 1 varhaiskaali
- 5 retiisiä
- 2 naurista
- tryffeliä
- tryffeliöljyä
- valkoviinietikkaa
- valkoviiniä
- suolaa
- voita
- 2 valkosipulin kynttä
- timjamia
Valmistusohje
Makkara: Aja kaikki raaka-aineet lihamyllyn läpi ja sekoita hyvin. Täytä suoleen ja pistä pieniä reikiä. Höyrytä 4 min ja anna jäähtyä. Paista rapeaksi pannulla.
Varhaiskaalihöystö:
Leikkaa kasvikset pieniksi (sopivan kokoisiksi). Lämmitä voi, valkoviinietikka, valkoviini, tryffeli ja tryffeliöljy pannussa. Lisää kasvikset ja hieman vettä. Kypsennä varovasti ja mausta lopuksi suolalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka