Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hirvimakkara ja varhaiskaalihöystö

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Top Chefin toisessa jaksossa valmistettiin makkaroita ja possua. Tässä Tuomaksen voittajaresepti tulikokeesta.

Makkara

  • 500 g silavaa
  • 500 g hirvenpaistia
  • 10 mustapippuria
  • pieni valkosipuli
  • 4 maustepippuria
  • 4 laakerinlehteä
  • rosmariinia
  • timjamia
  • 2 dl vettä
  • 1 dl maizenaa
  • 1,5 tl suolaa

Varhaiskaalihöystö

  • 1 varhaiskaali
  • 5 retiisiä
  • 2 naurista
  • tryffeliä
  • tryffeliöljyä
  • valkoviinietikkaa
  • valkoviiniä
  • suolaa
  • voita
  • 2 valkosipulin kynttä
  • timjamia

Valmistusohje

Makkara: Aja kaikki raaka-aineet lihamyllyn läpi ja sekoita hyvin. Täytä suoleen ja pistä pieniä reikiä. Höyrytä 4 min ja anna jäähtyä. Paista rapeaksi pannulla.

Varhaiskaalihöystö:

Leikkaa kasvikset pieniksi (sopivan kokoisiksi). Lämmitä voi, valkoviinietikka, valkoviini, tryffeli ja tryffeliöljy pannussa. Lisää kasvikset ja hieman vettä. Kypsennä varovasti ja mausta lopuksi suolalla.

Tuoreimmat aiheesta

Riista