Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lempeän mausteiset possumakkarat, hunajasinappikastike ja lämmin perunakantarellisalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Top Chefin toisessa jaksossa tulikokeessa parhaiten pärjäsivät Tuomas, Eeva ja Kira ja pudotushaasteessa Kira, Tuomas ja Anssi. Tutustu voittajaresepteihin.

Makkarat

  • possun suolta
  • 800 g porsaan kassleria
  • 200 g ihraa
  • 15 g hienoa merisuolaa (1,5%)
  • 50 g voita
  • 150 g shalottisipulia
  • 2 valkosipulin kynttä
  • ½ palko punaista chiliä
  • 80 g punaista paprikaa
  • 10 g timjamia
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl chilijauhetta
  • 100 g jäämurskaa

Kastike

  • 100 g Original Dijon -sinappia
  • 80 g juoksevaa hunajaa
  • 1 tl hienoa merisuolaa
  • 10 g tuoretta rakuunaa hienonnettuna

Lisuke

  • 300 g keitettyjä uusia perunoita
  • 40 g kaprismarjoja (ryöpättynä)
  • 2 dl rypsiöljyä
  • 5 g suolaa
  • 10 g sokeria
  • mustapippuria
  • 20 g vaaleaa balsamicoa (1 rkl)
  • 20 g voita
  • 100 g kantarelleja

Valmistusohje

Makkara: Jauha liha ja ihra lihamyllyssä. Hienonna sipulit, chili ja paprika. Freesaa pannulla ja jäähdytä. Yhdistä jauhetun lihan kanssa. Lisää lihamassaan paprika- ja chilijauheet sekä jäämurska. Valmista makkarat makkarakoneella tai pursottaen. Höyrytä makkaroita 100 asteessa noin 5 min. Paista öljyssä.

Lisuke: Paista sienet voissa. Valmista vinegrettekastike ja lisää siihen kaprikset. Paista perunoita hieman kantarellien kanssa. Mausta kaprisvinegretellä. Koristeeksi tuoretta rakuunaa ja viininsuolaheinää.

Tuoreimmat aiheesta

Makkara