Lampaankyljykset polentan kanssa

Lampaankyljysrivit ovat mukava ja helppotekoinen juhlaruoka. Tässä ne tarjoillaan polentan ja tomaattikastikkeen kanssa.

Kuudelle

  • 1,6 kg lampaankyljysrivejä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tuoretta timjamisilppua
  • 2 rkl tuoretta rosmariinisilppua
  • 2 rkl tuoretta minttusilppua
  • suolaa ja valkopippuria

Polenta

  • 2 dl maissijauhoa (n. 100 g)
  • 1 tl suolaa
  • 6 dl vettä
  • 2 rkl parmesaaniraastetta

Tarjoiluun

  • tomaattikastiketta

Valmistusohje

1. Polenta: Keitä vesi ja suola. Lisää maissijauho vähän kerrallaan koko ajan vispaten. Keitä ja vatkaa seosta, kunnes se on sileää puuroa. Se vie noin 20-30 minuuttia. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste ja kaada puuro vedellä huuhdottuun uunivuokaan. Siirrä polenta sivuun jäähtymään ja hyytymään.

2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Kuori valkosipulinkynnet ja raasta ne. Sekoita yhteen yrttisilput, valkosipuli, suola ja pippuri. Hiero seosta kyljysriveihin ja nosta ne uunipannuun. Nosta pannu uuniin ja paista ensin 10 minuuttia, laske lämpö 200 asteeseen ja paista vielä 20 minuuttia. Lihan sisälämpötilan pitää olla 60 astetta rosaan lihaan ja 77 astetta läpikypsään. Nosta lihat vetäytymään folioon käärittynä 10 minuutiksi ennen viipalointia.

3. Leikkaa polenta kauniiksi paloiksi. Penslaa palat öljyllä ja pane ne uuniin lämpenemään. Leikkaa kyljysrivit erillisiksi kyljyksiksi ja tarjoile polentapalojen ja tomaattikastikkeen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!