Lampaankyljykset polentan kanssa
Lampaankyljysrivit ovat mukava ja helppotekoinen juhlaruoka. Tässä ne tarjoillaan polentan ja tomaattikastikkeen kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kuudelle
- 1,6 kg lampaankyljysrivejä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl tuoretta timjamisilppua
- 2 rkl tuoretta rosmariinisilppua
- 2 rkl tuoretta minttusilppua
- suolaa ja valkopippuria
Polenta
- 2 dl maissijauhoa (n. 100 g)
- 1 tl suolaa
- 6 dl vettä
- 2 rkl parmesaaniraastetta
Tarjoiluun
- tomaattikastiketta
Valmistusohje
1. Polenta: Keitä vesi ja suola. Lisää maissijauho vähän kerrallaan koko ajan vispaten. Keitä ja vatkaa seosta, kunnes se on sileää puuroa. Se vie noin 20-30 minuuttia. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste ja kaada puuro vedellä huuhdottuun uunivuokaan. Siirrä polenta sivuun jäähtymään ja hyytymään.
2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Kuori valkosipulinkynnet ja raasta ne. Sekoita yhteen yrttisilput, valkosipuli, suola ja pippuri. Hiero seosta kyljysriveihin ja nosta ne uunipannuun. Nosta pannu uuniin ja paista ensin 10 minuuttia, laske lämpö 200 asteeseen ja paista vielä 20 minuuttia. Lihan sisälämpötilan pitää olla 60 astetta rosaan lihaan ja 77 astetta läpikypsään. Nosta lihat vetäytymään folioon käärittynä 10 minuutiksi ennen viipalointia.
3. Leikkaa polenta kauniiksi paloiksi. Penslaa palat öljyllä ja pane ne uuniin lämpenemään. Leikkaa kyljysrivit erillisiksi kyljyksiksi ja tarjoile polentapalojen ja tomaattikastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku