Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hirvipullat ja juures-kuminasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4:lle hengelle

  • 500 g jauhettua hirvenlihaa (tai muuta riistaa)
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl creme fraichea
  • 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 sipuli
  • tilkka rypsiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Juures-kuminasalaatti

  • 2 punajuurta
  • 2 porkkanaa
  • 1 punasipuli
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikka
  • Ripaus sokeria
  • ½ tl kuminaa
  • Jauhettua mustapippuria
  • Suolaa

Valmistusohje

Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli pannulla tilkassa öljyä. Lisää mukaan rosmariini. Anna jäähtyä. Sekoita liha, kananmuna, creme fraiche, suola ja pippuri hyvin keskenään. Lisää mukaan sipuli.

Muotoile kostutetuilla kämmenillä liha-massapulliksi ja laita uunivuokaan. Paista pullat uunissa kypsiksi n. 180°c:ssa 10-15 minuuttia.

Raasta kuoritut porkkanat ja punajuuret. Suikaloi sipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita kaikki ainekset kulhossa ja tarkista maku. Tarjoile salaatti riistapullien kera.

Tuoreimmat aiheesta

Riistapyörykät