Cocktaillihapyörykät ja chili-suklaadippi
Pieniä herkkupaloja ennen päivällistä. Suklaadippi ei ole mikään jälkiruoka, vaan riistafondi, joka on varovasti maustettu kaakaolla. Lihapullat on tehty peuranlihasta, mutta myös hirvi tai muu riista käy.
Neljälle
- 300 g riistajauhelihaa
- 100 g sikajauhelihaa
- 2 rkl korppujauhoa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 muna
- 2 tl dijonsinappia
- 2 rkl vettä
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
Suklaadippi
- 10 g paahdettua juustokuminaa
- 2 salottisipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 ½ g chilijauhetta
- 1 maustemitta kaakaojauhetta
- 3 dl riistafondia
- suolaa ja valkopippuria
- 1 tl maizenaa+vesitilkka
Valmistusohje
1. Lihapyörykät: Sekoita korppujauhot veteen ja anna turvota sen aikaa, kun sekoitat keskenään jauhelihat, munan ja dijonsinapin. Lisää sitten korppujauhoseos, purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta suolalla ja pippurilla. Tee paistokoe todetaksesi, että mureketaikinan koostumus ja maku ovat hyvät. Muotoile pikkuisia lihapullia kostutetuin käsin ja paista ne voissa.
2. Suklaadippi: Kuori ja silppua salottisipulit ja valkosipulinkynsi hienoksi. Paahda juustokuminoita kuumalla kuivalla pannulla. Kuullota voissa sipuli- ja valkosipulihaketta, chiliä ja juustokuminoita. Ripota joukkoon kaakao. Kaada mukaan riistafondi ja keitä kokoon. Sekoita maizena vesitilkkaan ja suurusta sillä kastike, suolaa ja pippuroi. Siivilöi kastike kulhoon.
3. Tarjoilu: Pujota lihapulliin cocktailtikut ja asettele ne vadille. Lusikoi hieman kastiketta lihapullien päälle, tarjoile loppukastike erikseen kulhosta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka