Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hirvifrikadellit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Frikadellit ovat liemessä keitettyjä pieniä lihapullia. Tällä kertaa teemme ne hirvenlihasta.

4-6 hengelle

  • 700 g hirvijauhelihaa
  • 100 g sikajauhelihaa
  • ½ dl korppujauhoa
  • 1 dl maitoa
  • 2 munaa
  • 1 sipuli raasteena
  • suolaa ja pippuria
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl portteria

Keittämiseen

  • 1 l lihalientä
  • 1 iso porkkana suikaleina
  • 1 purjo suikaleina

Valmistusohje

1. Laita jauhelihat kulhoon. Turvota korppujauho maidossa 5 minuuttia. Sekoita kaikki ainekset mureketaikinaan ja vaivaa. Muotoile lihapullia ja laita leivinpaperille.

2. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi porkkana- ja purjosuikaleiden kanssa. Keitä liemessä hiljakseen kerros lihapyöryköitä noin 10 minuuttia, tai kunnes ne nousevat pinnalle ja tuntuvat kypsiltä.

3. Tarjoile vihannesten ja liemitilkan kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Riistapyörykät