Hirvifrikadellit
Julkaistu
Frikadellit ovat liemessä keitettyjä pieniä lihapullia. Tällä kertaa teemme ne hirvenlihasta.
4-6 hengelle
- 700 g hirvijauhelihaa
- 100 g sikajauhelihaa
- ½ dl korppujauhoa
- 1 dl maitoa
- 2 munaa
- 1 sipuli raasteena
- suolaa ja pippuria
- 1 dl kuohukermaa
- 1 dl portteria
Keittämiseen
- 1 l lihalientä
- 1 iso porkkana suikaleina
- 1 purjo suikaleina
Valmistusohje
1. Laita jauhelihat kulhoon. Turvota korppujauho maidossa 5 minuuttia. Sekoita kaikki ainekset mureketaikinaan ja vaivaa. Muotoile lihapullia ja laita leivinpaperille.
2. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi porkkana- ja purjosuikaleiden kanssa. Keitä liemessä hiljakseen kerros lihapyöryköitä noin 10 minuuttia, tai kunnes ne nousevat pinnalle ja tuntuvat kypsiltä.
3. Tarjoile vihannesten ja liemitilkan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti