Lindströminpihvit ja piparjuurikermakstike
Nämä pihvit tarjotaan piparjuurikermakastikkeen kera.
Pihvit
- 400 g sika-nautajauhelihaa
- 1 dl vedessä turvotettuja korppujauhoja
- 1 sipuli
- 1 maustekurkku
- 1-2 etikkapunajuurta
- 1 rkl kapriksia
- 1 kanamuna
- suolaa
- mustapippuria
- tilkka öljyä
Piparjuurikermakastike
- 50 g voita
- 50 g vehnäjauhoja
- 1 iso sipuli
- 2 rkl raastettua piparjuurta
- 1 rkl väkiviinaetikkaa
- 5 dl lihalientä
- 2 dl kermaa
- 1 rkl Dijon-sinappia
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
Pihvit:
Kuori ja kuullota sipuli pannulla öljyssä. Pilko punajuuret pieniksi kuutioiksi. Halkaise maustekurkku, poista sisus ja kuutioi. Hienonna kaprikset. Sekoita ainekset keskenään. Lisää joukkoon jauheliha, kananmuna ja korppujauhot. Sekoita hyvin tasaiseksi massaksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
Muotoile kostutetuilla käsillä pihveiksi ja paista pannulla tai uunissa kypsiksi.
Kastike:
Hienonna sipuli. Sulata voi ja lisää siihen vehnäjauhot. Kypsennä kunnes väri alkaa ruskistua. Kun seos on kanelin väristä, lisää sipuli ja piparjuuri. Lisää mukaan lihaliemi koko ajan sekoittaen voimakkaasti. Anna hautua muutama minuutti ja lisää sinappi ja kerma. Hauduta 10 minuuttia ja lisää etikka, suolaa ja jauhettua valkopippuria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä