Kukkakaali-perunasalaatti
Perunasalaatti kannattaa valmistaa etukäteen ja antaa sen maustua kunnolla ennen tarjoilua. Ruokaisa salaatti sopii lisukkeeksi niin lihan, kalan kuin makkarankin kanssa. Tästä ohjeesta riittää isommallekin joukolle. Energiapitoisuus: 120 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kevyt
Salaatti
- 1 kg keitettyä/höyrytettyä perunaa
- 350 g kukkakaalia
- 50 g salottisipulia
- 100 g varsiselleriä
- 1 dl ruohosipulia
- 6 rkl kaprista
- mustapippuria
Kastike
- 0.75 dl valkoista balsamicoa
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
- 0.75 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
Valmistusohje
Pese perunat harjalla (jos käytät uusia perunoita, älä kuori). Puolita tai leikkaa 3-4 osaan perunoiden koosta riippuen. Kypsennä perunat höyryssä (pysyvät kiinteimpinä) juuri ja juuri kypsiksi eli n. 15 minuuttia.
Paloittele huuhdottu kukkakaali. Kypsennä juuri ja juuri kypsäksi mikrossa, höyryssä tai vähässä vedessä. Jäähdytä palat kylmällä vedellä, etteivät ne pehmene liikaa.
Suikaloi sipuli ohueksi ja leikkaa varsiselleri sentin viipaleiksi. Kypsennä kumpaakin erikseen mikrossa muutamalla vesitipalla kostutettuna 40-60 sekuntia.
Sekoita suola ja vähän mustapippuria balsamietikkaan ja lisää öljy.
Kaada kuumat perunat, sipulit ja sellerit isoon laakeaan kulhoon ja lisää jäähdytetyt kukkakaalipalat. Kaada päälle kastike ja sekoita. Anna maustua mielellään vaikka muutama tunti.
Sekoita joukkoon ruohosipuli ja kaprikset vähän ennen tarjoilua ja rouhi päälle vielä mustapippuria.
VINKKI: Salaatti on kätevä ruoka esim. kevään juhlissa, koska sen voi tehdä etukäteen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"