Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kukkakaali-perunasalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Perunasalaatti kannattaa valmistaa etukäteen ja antaa sen maustua kunnolla ennen tarjoilua. Ruokaisa salaatti sopii lisukkeeksi niin lihan, kalan kuin makkarankin kanssa. Tästä ohjeesta riittää isommallekin joukolle. Energiapitoisuus: 120 kcal/annos. Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta <a href="http://keventajat.fi/">keventajat.fi</a>.

Salaatti

  • 1 kg keitettyä/höyrytettyä perunaa
  • 350 g kukkakaalia
  • 50 g salottisipulia
  • 100 g varsiselleriä
  • 1 dl ruohosipulia
  • 6 rkl kaprista
  • mustapippuria

Kastike

  • 0.75 dl valkoista balsamicoa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 0.75 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä

Valmistusohje

Pese perunat harjalla (jos käytät uusia perunoita, älä kuori). Puolita tai leikkaa 3-4 osaan perunoiden koosta riippuen. Kypsennä perunat höyryssä (pysyvät kiinteimpinä) juuri ja juuri kypsiksi eli n. 15 minuuttia.

Paloittele huuhdottu kukkakaali. Kypsennä juuri ja juuri kypsäksi mikrossa, höyryssä tai vähässä vedessä. Jäähdytä palat kylmällä vedellä, etteivät ne pehmene liikaa.

Suikaloi sipuli ohueksi ja leikkaa varsiselleri sentin viipaleiksi. Kypsennä kumpaakin erikseen mikrossa muutamalla vesitipalla kostutettuna 40-60 sekuntia.

Sekoita suola ja vähän mustapippuria balsamietikkaan ja lisää öljy.

Kaada kuumat perunat, sipulit ja sellerit isoon laakeaan kulhoon ja lisää jäähdytetyt kukkakaalipalat. Kaada päälle kastike ja sekoita. Anna maustua mielellään vaikka muutama tunti.

Sekoita joukkoon ruohosipuli ja kaprikset vähän ennen tarjoilua ja rouhi päälle vielä mustapippuria.

VINKKI: Salaatti on kätevä ruoka esim. kevään juhlissa, koska sen voi tehdä etukäteen.

Tuoreimmat aiheesta

Perunasalaatti