Höyrylaivapihvit
Tämä on saaristolaisversio vanhanajan sipulipihvistä. Valmistaaksesi ruoan perinteikkäästi, tarvitset höyrylaivan ja lämpimän pellin höyrypannusta. Mutta hyvä valurautapannu toimii hyvänä korvikkeena. Tarjoile vastakeitettyjen perunoiden, mielellään kuoriperunoiden, kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 viipaletta naudan ulkofileetä (à n. 170 g)
- 6 keskikokoista punasipulia
- 4 rkl voita
- suolaa
- jauhettua valkopippuria
- ½ dl vettä
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Kuori sipulit ja viipaloi reilunpaksuisiksi renkaiksi. Laita pannulle 1 rkl voita ja anna sen juuri ja juuri ruskistua vaaleanruskeaksi. Paista sipulia keskilämmöllä n. 5 minuuttia kunnes renkaat ovat kuultavia, vaaleanruskeita, juuri ja juuri läpikypsiä ja vielä hieman kimmoisia. Lisää 1 tl suolaa, laita sipulit kulhoon.
2. Nuiji pihvit kevyesti nyrkillä, mausta suolalla ja valkopippurilla. Ruskista 2 rkl voita kuumassa paistinpannussa. Paista pihvejä n. 1 minuutti kummaltakin puolelta, jos haluat ne mediumiksi tai n. 1 ½ minuuttia, jos haluat ne läpikypsiksi. Asettele pihvit tarjoiluvadille tai neljälle lautaselle. Kaada palanut voi pois.
3. Laita pannuun vielä 1 rkl voita ja anna sen ruskistua kullanruskeaksi keskilämmöllä. Lisää sipulit ja anna niiden lämmetä täysin. Kaada päälle ½ dl vettä ja anna seoksen porista hetki. Kaada sipuliseos pihveille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku