Höyrylaivapihvit

Tämä on saaristolaisversio vanhanajan sipulipihvistä. Valmistaaksesi ruoan perinteikkäästi, tarvitset höyrylaivan ja lämpimän pellin höyrypannusta. Mutta hyvä valurautapannu toimii hyvänä korvikkeena. Tarjoile vastakeitettyjen perunoiden, mielellään kuoriperunoiden, kanssa.

Neljälle

  • 4 viipaletta naudan ulkofileetä (à n. 170 g)
  • 6 keskikokoista punasipulia
  • 4 rkl voita
  • suolaa
  • jauhettua valkopippuria
  • ½ dl vettä
  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Kuori sipulit ja viipaloi reilunpaksuisiksi renkaiksi. Laita pannulle 1 rkl voita ja anna sen juuri ja juuri ruskistua vaaleanruskeaksi. Paista sipulia keskilämmöllä n. 5 minuuttia kunnes renkaat ovat kuultavia, vaaleanruskeita, juuri ja juuri läpikypsiä ja vielä hieman kimmoisia. Lisää 1 tl suolaa, laita sipulit kulhoon.

2. Nuiji pihvit kevyesti nyrkillä, mausta suolalla ja valkopippurilla. Ruskista 2 rkl voita kuumassa paistinpannussa. Paista pihvejä n. 1 minuutti kummaltakin puolelta, jos haluat ne mediumiksi tai n. 1 ½ minuuttia, jos haluat ne läpikypsiksi. Asettele pihvit tarjoiluvadille tai neljälle lautaselle. Kaada palanut voi pois.

3. Laita pannuun vielä 1 rkl voita ja anna sen ruskistua kullanruskeaksi keskilämmöllä. Lisää sipulit ja anna niiden lämmetä täysin. Kaada päälle ½ dl vettä ja anna seoksen porista hetki. Kaada sipuliseos pihveille.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.