Punasipulipihvi
Pihvit paistetaan mieluiten valurautapannussa. Ne tarjoillaan paistetun ja sitten liemessä keitetyn punasipulin kera. Valitse tähän ruokalajiin hyvin marmoroitua lihaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 500 g pihvilihaa
- 6 punasipulia, paksuiksi renkaiksi viipaloituna
- 3 rkl voita
- suolaa ja valkopippuria
- 2 dl lihalientä (kuutiosta)
- persiljaa
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Laita perunat kiehumaan. Kuori sipulit ja viipaloi paksuiksi renkaiksi. Paista sipulit voissa keskilämmöllä n. 5 minuuttia, kunnes ne ovat kiiltäviä ja hieman ruskistuneita. Kaada päälle liemi ja keitä kokoon pari minuuttia. Laita sivuun.
2. Leikkaa lihasta 4 pihviä. Nuiji ne kevyesti nyrkein tai lihanuijalla. Mausta molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Ruskista voissa 3-4 minuuttia molemmin puolin.
3. Asettele pihvit vadille tai lämpimille lautasille. Kuumenna sipuli kiehuvaksi ja kaada pihvien päälle. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa, tarjoile heti keitettyjen perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi