Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Punasipulipihvi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pihvit paistetaan mieluiten valurautapannussa. Ne tarjoillaan paistetun ja sitten liemessä keitetyn punasipulin kera. Valitse tähän ruokalajiin hyvin marmoroitua lihaa.

Neljälle

  • 500 g pihvilihaa
  • 6 punasipulia, paksuiksi renkaiksi viipaloituna
  • 3 rkl voita
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 dl lihalientä (kuutiosta)
  • persiljaa
  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Laita perunat kiehumaan. Kuori sipulit ja viipaloi paksuiksi renkaiksi. Paista sipulit voissa keskilämmöllä n. 5 minuuttia, kunnes ne ovat kiiltäviä ja hieman ruskistuneita. Kaada päälle liemi ja keitä kokoon pari minuuttia. Laita sivuun.

2. Leikkaa lihasta 4 pihviä. Nuiji ne kevyesti nyrkein tai lihanuijalla. Mausta molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Ruskista voissa 3-4 minuuttia molemmin puolin.

3. Asettele pihvit vadille tai lämpimille lautasille. Kuumenna sipuli kiehuvaksi ja kaada pihvien päälle. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa, tarjoile heti keitettyjen perunoiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapihvi