Sipulipihvejä on syöty maailman sivu ja niiden valmistukseen on yhtä monta ohjetta kuin on valmistajaakin. Tässä käytetään sipulina punasipulia ja ne keitetään paistamisen jälkeen, jolloin ne ovat sekä maukkaampia että vatsaystävällisempiä kuin pelkästään paistetut. Valitse hyvin marmoroitua lihaa tähän ruokaan. Keitetyt perunat sopivat lisäkkeeksi.

Neljälle

  • 4 viipaletta marmoroitua pihvilihaa á 170 g
  • 4 punasipulia
  • 3 rkl voita
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 dl lihalientä
  • 2 rkl persiljasilppua

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Laita perunat kiehumaan. Kuori sipulit ja leikkaa ne kokonaisiksi, ei liian ohuiksi renkaiksi. Ruskista pannulla 1 rkl voita vaaleanruskeaksi, lisää sipulirenkaat ja paista keskilämmöllä viitisen minuuttia, kunnes sipulit ovat kiiltäviä ja hieman ruskistuneita. Kaada päälle lihaliemi ja keitä kokoon pari minuuttia. Nosta pannu sivuun.

2. Painele pihvejä litteäksi nyrkillä ja hakkaa ne sitten lihanuijalla, mausta molemmilta puolilta suolalla ja pippurilla. Ruskista kuumalla pannulla 2 rkl voita oikein ruskeaksi ja paista pihvejä 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta.

3. Nosta pihvit tarjoiluvadille tai lämpimille lautasille. Kiehauta sipulit uudestaan ja jaa ne kuumina pihvien päälle, ripottele pinnalle persiljasilppua ja tarjoile heti vastakeitettyjen perunoiden kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapihvi