Sipulipihvi

Oletko järjestämässä päivällistä miesporukalle? Sipulipihvi on täydellinen tarjoiltava, konstailematonta ja hyvää. Ei mitään kummallisuuksia. Vain lihaa ja perunaa, juuri mitä välillä kaipaa.

Neljälle

  • 4 naudan ulkofileepihviä
  • 6 keskikokoista keltasipulia
  • 4 rkl voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • ½ dl lihalientä

Tarjoiluun

  • raakapaistettuja perunakuutioita
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Kuori sipulit ja viipaloi aika paksuiksi renkaiksi. Ruskista 1 rkl voita vaaleanruskeaksi paistinpannussa. Paista sipuleita keskilämmöllä n. 5 minuuttia kunnes renkaat ovat kiiltäviä, vaaleanruskeita, juuri ja juuri kypsiä ja vielä hieman kimmoisia. Kääntele mukaan 1 tl suolaa ja laita sipulit kulhoon odottamaan.

2. Painele pihvit kevyesti nyrkein tai jollakin apuvälineellä, mutta ei millään terävällä. Suolaa ja pippuroi suoraan myllystä. Ruskista 2 rkl voita oikein ruskeaksi kuumalla pannulla. Paista pihvejä n. 1 minuutti molemmin puolin jos haluat ne mediumina, n. 1 ½ minuuttia jos haluat pihveistä läpikypsiä. Laita pihvit tarjoiluvadille tai neljälle lautaselle. Heitä pois palanut voi.

3. Ruskista vielä 1 rkl voita keskilämmöllä kullanruskeaksi. Lisää sipulit ja anna niiden lämmetä kokonaan. Lisää liemi ja anna kiehua pieni hetki. Kaada sipuliliemi pihvien päälle. Tarjoile paistettujen perunoiden kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.