Sipulipihvi
Oletko järjestämässä päivällistä miesporukalle? Sipulipihvi on täydellinen tarjoiltava, konstailematonta ja hyvää. Ei mitään kummallisuuksia. Vain lihaa ja perunaa, juuri mitä välillä kaipaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 naudan ulkofileepihviä
- 6 keskikokoista keltasipulia
- 4 rkl voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- ½ dl lihalientä
Tarjoiluun
- raakapaistettuja perunakuutioita
- persiljaa
Valmistusohje
1. Kuori sipulit ja viipaloi aika paksuiksi renkaiksi. Ruskista 1 rkl voita vaaleanruskeaksi paistinpannussa. Paista sipuleita keskilämmöllä n. 5 minuuttia kunnes renkaat ovat kiiltäviä, vaaleanruskeita, juuri ja juuri kypsiä ja vielä hieman kimmoisia. Kääntele mukaan 1 tl suolaa ja laita sipulit kulhoon odottamaan.
2. Painele pihvit kevyesti nyrkein tai jollakin apuvälineellä, mutta ei millään terävällä. Suolaa ja pippuroi suoraan myllystä. Ruskista 2 rkl voita oikein ruskeaksi kuumalla pannulla. Paista pihvejä n. 1 minuutti molemmin puolin jos haluat ne mediumina, n. 1 ½ minuuttia jos haluat pihveistä läpikypsiä. Laita pihvit tarjoiluvadille tai neljälle lautaselle. Heitä pois palanut voi.
3. Ruskista vielä 1 rkl voita keskilämmöllä kullanruskeaksi. Lisää sipulit ja anna niiden lämmetä kokonaan. Lisää liemi ja anna kiehua pieni hetki. Kaada sipuliliemi pihvien päälle. Tarjoile paistettujen perunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku