T-luupihvi
Yksi naudan T-luupihvi painaa 500-800 grammaa. Sekä luu että rasva leikataan tavallisesti pois paistamisen jälkeen, ja jäljelle jäävä liha riittää yleensä kahdelle.
Kahdelle
- 1 naudan T-luupihvi, noin 800 g
- suolaa ja mustapippuria
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1+1 rkl voita
- 1 purkki kokonaisia tomaatteja
- 1 nippu kevätsipuleita
- 1 dl vahvaa häränfondia
- 2 tl kuivattua rosmariinia
Valmistusohje
1. Leikkaa muutama viilto pihvin rasvareunukseen, ettei se käpristy paistettaessa. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella. Kuumenna voita paistinpannussa, kunnes se ei enää kupli ja on vaaleanruskeaa. Paista pihviä minuutti kummaltakin puolelta.
2. Nosta liha pannulta ja anna vetäytyä. Puhdista sipulit. Kuullota niitä voissa paistokasarissa. Kaada joukkoon häränfondi ja tomaatit liemineen, mausta rosmariinilla ja keitä kokoon jonkin aikaa.
3. Nosta liha takaisin pannulle ja anna poreilla hiljaa, kunnes lihan sisälämpötila on 55 astetta (rosa liha). Jos haluat lihan kypsempänä, jatka kypsentämistä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku