Ranskalaiset raakapihvit ja perunat
Tämän ruoan salaisuus on laadukas naudanliha. Ei pidä myöskään kitsastella vaalean ranskalaisen sinapin käytössä. Ja lihaa kypsennetään sitten vain minuutti puoleltaan!
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
4 hengelle
- 400 g hienoa naudanlihaa, esim. sisäpaistia
- 1 keltasipuli
- 4 rkl vaaleaa ranskalaista sinappia (Dijon)
- 2 munankeltuaista
- suolaa ja valkopippuria
- 4 rkl oliiviöljyä
- 3/4 dl persiljaa hienonnettuna
- 1 kg perunoita
- öljyä uppopaistamiseen
Valmistusohje
1. Kuori ja suikaloi perunat tikuiksi. Huuhtele ne kylmällä vedellä ja kuivata keittiöpyyhkeellä ennen paistamista. Kuumenna öljy padassa tai kattilassa 175 asteeseen. Laita perunat kuumaan öljyyn ja paista niitä ensimmäisellä kerralla noin kaksi minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä ja vaaleankeltaisia. Nosta perunat öljystä reikäkauhalla ja valuta ne lävikössä tai talouspaperin päällä.
2. Kuori ja lohko sipuli. Leikkaa liha paloiksi. Laita liha, sipuli, sinappi ja mausteet monitoimikoneeseen ja jauha pitokatkaisijalla lyhyissä sysäyksissä. Lisää munankeltuaiset, öljy sekä persilja ja jauha hetken aikaa pitokatkaisijalla. Paista pieni nokare ja tarkista mausteet. Muotoile seoksesta pihvejä ja paahda niitä pannulla, parilalla tai grillissä hetki kummaltakin puolelta - korkeintaan minuutti puoleltaan. Nämä pihvit voi tarjota myös kokonaan raakana.
3. Kuumenna öljy uudelleen, nyt 200-asteiseksi, ja keitä perunasuikaleita 1/2-1 minuutin ajan, kunnes ne ovat kullanvärisiä ja rapeita. Ota perunat öljystä reikäkauhalla, valuta hetki, ripottele niille suolaa ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka