Höyrytettyä lohta ja kasviksia
Tässä annoksessa yhdistyvät keveys ja maukkaat aromit. Kala ja vihannekset säilyttävät tärkeät ravintoaineensa ja makunsa parhaiten, kun ne valmistetaan höyrystämällä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 4 (600 g) lohimedaljonkia tai -perhosta
- 400 g perunoita
- 2 porkkanaa
- 100 g purjoa
- 50 g sokeriherneitä
- 20 g inkivääriä
- 4 rkl soijakastiketta
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
- 4 rkl sitruunamehua
- suolaa
- tilliä koristeluun
Valmistusohje
Mausta lohimedaljongit miedosti suolalla ja anna niiden maustua puolisen tuntia.
Leikkaa kasvikset hyvin ohuiksi suikaleiksi (ei sokeriherneitä) ja nosta ne laakeaan kulhoon. Mausta silputulla inkiväärillä, soijalla, hunajalla ja sitruunamehulla.
Sekoita hyvin ja lusikoi seos höyrytysastiaan. Aseta lohipala kasvisten päälle ja sulje astia. Kypsennä mikrossa neljästä kuuteen minuuttia ja nosta ruoka tarjolle heti.
Jos sinulla on maukas höyrykääreresepti, osallistu kilpailuun
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"