Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vihreä keitto lohen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on upea lounas- tai iltaruoka. Yksi nopeimpia ruokia, mitä ajatella saattaa, mutta ah, niin hyvää. Tarjoile heti, sillä persilja menettää nopeasti värinsä.

Neljälle

  • 300 g lohifileetä
  • 2 dl persiljanlehtiä (2 ruukkua)
  • 50 g voita
  • 8 dl kalalientä
  • suolaa ja valkopippuria

Koristeluun

  • vihannesskrassia

Tarjoiluun

  • leipää

Valmistusohje

1. Leikkaa lohifilee kuutioiksi. Irrota persiljanlehdet varsista. Lämmitä keittolautaset.

2. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi. Pane puolet liemestä esim. tehosekoittajaan tms. yhdessä persiljan ja voin kanssa. Soseuta, kunnes liemi on vaaleanvihreää. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kaada takaisin muun liemen joukkoon ja kuumenna uudelleen. Laita sekaan kalapalat ja keitä hiljaa 3 minuuttia. Koristele krassilla ja tarjoile leivän kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Kalakeitto