Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Valkoviinissä höyrytettyä kampelaa ja vihanneksia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Herkutele kalalla ja vihanneksilla. Valkoviini antaa kampelalle ihanan maun.

Raaka-aineet

  • 4 punakampelan fileetä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 2 rkl voita
  • tuoretta timjamia
  • 2 porkkanaa
  • 1 varsiselleri
  • 1 pieni nauris
  • 1 kevätsipuli
  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 pieni parsakaali
  • Mustapippuria ja merisuolaa myllystä

Valmistusohje

Kuori porkkanat ja nauris ja paloittele 1 cm:n kuutioiksi. Leikkaa kaalit rangasta pieniksi nupuiksi. Leikkaa vielä kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi. Laita vihannekset kattilaan ja kuullota kattilassa vähässä voissa ja tilkassa vettä ensin paloitellut nauriit, kukkakaalinuput ja porkkanakuutiot. Lisää sekaan loput vihannekset ja kuullota vielä kunnes vihannekset ovat hieman pehmenneet. Mausta pippurilla ja suolalla. Kaada vihannekset höyryastiaan.

Mausta kampelafileet suolalla ja pippurilla. Taita fileet rullalle ja nostele vihannesten päälle. Kaada päälle valkoviini ja timjaminoksia.

Sulje höyryvuoka ja nosta 220-asteiseen uuniin. Kypsennä 10-15 minuuttia. Avatessasi kantta, varo kuumaa höyryä! Nostele vihannekset, liemi ja kala syvälle lautaselle. Herkuttele heti.

Tuoreimmat aiheesta

Höyrytetty kala