Valkoviinissä höyrytettyä kampelaa ja vihanneksia
Herkutele kalalla ja vihanneksilla. Valkoviini antaa kampelalle ihanan maun.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Raaka-aineet
- 4 punakampelan fileetä
- 1 dl valkoviiniä
- 2 rkl voita
- tuoretta timjamia
- 2 porkkanaa
- 1 varsiselleri
- 1 pieni nauris
- 1 kevätsipuli
- 1 pieni kukkakaali
- 1 pieni parsakaali
- Mustapippuria ja merisuolaa myllystä
Valmistusohje
Kuori porkkanat ja nauris ja paloittele 1 cm:n kuutioiksi. Leikkaa kaalit rangasta pieniksi nupuiksi. Leikkaa vielä kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi. Laita vihannekset kattilaan ja kuullota kattilassa vähässä voissa ja tilkassa vettä ensin paloitellut nauriit, kukkakaalinuput ja porkkanakuutiot. Lisää sekaan loput vihannekset ja kuullota vielä kunnes vihannekset ovat hieman pehmenneet. Mausta pippurilla ja suolalla. Kaada vihannekset höyryastiaan.
Mausta kampelafileet suolalla ja pippurilla. Taita fileet rullalle ja nostele vihannesten päälle. Kaada päälle valkoviini ja timjaminoksia.
Sulje höyryvuoka ja nosta 220-asteiseen uuniin. Kypsennä 10-15 minuuttia. Avatessasi kantta, varo kuumaa höyryä! Nostele vihannekset, liemi ja kala syvälle lautaselle. Herkuttele heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku