Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Höyrytettyä lohta hollandaise

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Höyryttämällä saat helposti maukasta ja kevyttä ruokaa. Lohi on omiaan tähän reseptiin.

Ainekset

  • 700 g lohifileetä
  • suolaa
  • 5 rkl sitruunamehua
  • 3 kananmunan keltuaista
  • 100 g voita
  • kiinteämaltoisia perunoita
  • kukkakaalia ja parsakaalia

Valmistusohje

Leikkaa lohi annospaloiksi ja mausta ne kevyesti suolalla. Kypsennä höyryttäen höyrykääreessä, -uunissa tai tilkassa kalalientä kattilassa tai pannulla kannen alla.

Uunissa höyrykääreessä kypsennettynä, lämmitä uuni noin 150 asteeseen ja kypsennä noin 15 minuuttia.

Vatkaa keltuaiset sitruunamehun joukkoon ja lämmitä miedolla lämmöllä, mieluiten vesihauteessa, koko ajan voimakkaasti vatkaten, kunnes keltuainen on kypsää eikä enää maistu. Vatkaa pehmeä voi kastikkeen sekaan ja tarjoile se heti.

Tuoreimmat aiheesta

Höyrytetty kala