Kolme hyvää salaattia
Peruspohjalle voit improvisoida salaatin miltei mistä tahansa aineksista. Tässä muutama ehdotus. Tarjoile valmiina ostetun salaatinkastikkeen kanssa tai tee lempikastikkeesi.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Kananmunaton
Ainekset
- 4 hengelle
Perussalaatti
- 250 g yhtä tai useaa salaattilaatua
- 1 tomaatti
- 10 cm kurkkua
Äyriäissalaatti
- 400 g katkarapuja tai purkkirapua
- 100 g herneitä (purkki tai pakaste)
- 100 g maissia (purkki tai pakaste)
- 12 parsaa (purkista)
Koristeeksi
- tilliä
- sitruunaa
Kanasalaatti
- 400 g grillattua kanaa/broileria
- 1 avokado
- 3 viipaletta pekonia
- 1/2 omena
Juusto- ja kinkkusalaatti
- 150 g palvi- tai keittokinkkua
- 150 g juustoa (emmental)
- 1/2 punainen paprika
- 4 ananasrengasta
Valmistusohje
1. Perussalaatti: Huuhtele, kuivaa ja revi salaatinlehdet. Käytä mielellään eri lajeja, kuten frisée-, lollorosso-, rucola- tai tammenlehväsalaattia. Lohko tomaatti ja paloittele kurkku. Sekoita ainekset. Tämän jälkeet voit rakentaa salaatistasi sellaisen kuin haluat.
2. Äyriäissalaatti: Sekoita perussalaattiin herneitä, maissia, kuorittuja katkarapuja tai säilöttyjä rapuja sekä parsanpaloja. Koristele sitruunalla ja tillillä. Vinkki: tämän kanssa sopii Rhode Island -kastike.
3. Kanasalaatti: Paista pekoni rapeaksi ja valuta talouspaperin päällä. Leikkaa kana tai broileri suupaloiksi. Halkaise avokado, poista siemen ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. (tipauta vähän sitruunamehua kuutioille, etteivät ne tummu) Kuutioi myös omena. Sekoita ainekset perussalaattiin. Vinkki: tarjoile curry- tai sinihomejuustokastikkeen kera.
4. Juusto- ja kinkkusalaatti: Kuutioi juusto ja kinkku, suikaloi paprika ja pieni ananasrenkaat. Sekoita ainekset perussalaattiin. Vinkki: Rhode Island -kastike toimii hyvin tässäkin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa