Kolme hyvää salaattia

Peruspohjalle voit improvisoida salaatin miltei mistä tahansa aineksista. Tässä muutama ehdotus. Tarjoile valmiina ostetun salaatinkastikkeen kanssa tai tee lempikastikkeesi.

Ainekset

  • 4 hengelle

Perussalaatti

  • 250 g yhtä tai useaa salaattilaatua
  • 1 tomaatti
  • 10 cm kurkkua

Äyriäissalaatti

  • 400 g katkarapuja tai purkkirapua
  • 100 g herneitä (purkki tai pakaste)
  • 100 g maissia (purkki tai pakaste)
  • 12 parsaa (purkista)

Koristeeksi

  • tilliä
  • sitruunaa

Kanasalaatti

  • 400 g grillattua kanaa/broileria
  • 1 avokado
  • 3 viipaletta pekonia
  • 1/2 omena

Juusto- ja kinkkusalaatti

  • 150 g palvi- tai keittokinkkua
  • 150 g juustoa (emmental)
  • 1/2 punainen paprika
  • 4 ananasrengasta

Valmistusohje

1. Perussalaatti: Huuhtele, kuivaa ja revi salaatinlehdet. Käytä mielellään eri lajeja, kuten frisée-, lollorosso-, rucola- tai tammenlehväsalaattia. Lohko tomaatti ja paloittele kurkku. Sekoita ainekset. Tämän jälkeet voit rakentaa salaatistasi sellaisen kuin haluat.

2. Äyriäissalaatti: Sekoita perussalaattiin herneitä, maissia, kuorittuja katkarapuja tai säilöttyjä rapuja sekä parsanpaloja. Koristele sitruunalla ja tillillä. Vinkki: tämän kanssa sopii Rhode Island -kastike.

3. Kanasalaatti: Paista pekoni rapeaksi ja valuta talouspaperin päällä. Leikkaa kana tai broileri suupaloiksi. Halkaise avokado, poista siemen ja leikkaa hedelmäliha kuutioiksi. (tipauta vähän sitruunamehua kuutioille, etteivät ne tummu) Kuutioi myös omena. Sekoita ainekset perussalaattiin. Vinkki: tarjoile curry- tai sinihomejuustokastikkeen kera.

4. Juusto- ja kinkkusalaatti: Kuutioi juusto ja kinkku, suikaloi paprika ja pieni ananasrenkaat. Sekoita ainekset perussalaattiin. Vinkki: Rhode Island -kastike toimii hyvin tässäkin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.