Marinoitu jättirapu-sardiinisalaatti
Kalaisa salaatti on kesän kunkku. Raikkaat maut rouskuvat ihanasti suussa ja annos on kaiken lisäksi kevyt.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 200 g jättiravunpyrstöjä
- nippu basilikaa
- 4 rkl sitruunaöljyä
- 2 prk sardiineja
- 1 punainen salanova-salaatti
- 1 mache- salaatti
- 2 tomaattia
- 1 pieni punasipuli
- tuoretta leipää
Valmistusohje
Silppua basilika ja sekoita se sitruunaöljyn kanssa jättiravunpyrstöjen kanssa. Revi salaateista suureen kulhoon salaattipohja ja lohko tomaatit ja viipaloi punasipuli sekaan. Nostele sekaisin ja nosta keko salaattia lautaselle.
Asettele ravunpyrstöjä ja sardiineja salaatin päälle. Tarjoa salaatin kanssa tuoretta leipää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka