Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kukkakaalicurry, bataatit ja banaanit

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Curry ja appelsiinimehu antavat luonnetta tälle kasvisruoalle. Keittobanaaneja löydät joskus isommista ruokakaupoista, mutta useimmiten etnisistä liikkeistä. Tarjoile ruoka haaleana intialaisen popadum- tai naanleivän kanssa.

Neljälle

  • 1 kukkakaali
  • 2 bataattia
  • 2 keittobanaania
  • 3 rkl öljyä
  • 1 dl keltaisia rusinoita
  • 4 dl puristettua appelsiinimehua
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 ½ rkl intialaista currytahnaa
  • 2 rkl tuoretta korianterisilppua
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja kuutioi bataatit. Kuori ja viipaloi keittobanaanit. Leikkaa 3/4 kukkakaalista nupuiksi. Laita kukkakaalinuput, ruokabanaani ja bataatti uunipellille ja tiputtele päälle öljyä. Ripota pinnalle suolaa ja pippuria ja paahda uunissa 15-20 minuuttia. Jäähdytä.

2. Purista mehu appelsiineista. Leikkaa kukkakaalin kanta ja loput kaalista pienemmiksi paloiksi. Laita rusinat kattilaan ja kaada appelsiinimehu päälle. Kiehauta ja siirrä kattila sivuun. Silppua korianteri.

3. Kuori sipuli ja valkosipuli ja silppua. Kuullota sipuleita ja currytahnaa öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon kukkakaalinpalat ja siivilöi appelsiinimehu rusinoista. Siirrä rusinat sivuun. Keitä kukkakaalipalat pehmeiksi. Soseuta keitetty kukkakaali mikserissä ja sekoita sose paahdettujen vihannesten, rusinoiden ja korianterin kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviscurry