Peruna-kikhernesalaatti

Tämä intialainen salaatti sopii niin alku- kuin pääruoaksikin.

4 annosta

  • 8 dl keitettyjä kikherneitä
  • 6 perunaa
  • 1 tl juustokuminansiemeniä
  • 1 rkl indian masalaa
  • ½ tl punaista chiliä
  • ½ dl vettä
  • 1 sipuli
  • 6 tomaattia
  • 3 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
  • ripaus suolaa
  • ½ sitruunan mehu
  • salaatinlehtiä tarjoiluun
  • 2 dl ruokajogurttia
  • 4 cm avomaankurkkua
  • mintunlehtiä

Valmistusohje

1. Kuumenna valurautainen paistinpannu todella kuumaksi. Paahda juustokuminan siemeniä koko ajan sekoittaen 15-20 sekuntia. Siirrä siemenet pannulta huhmareeseen ja murskaa ne.

2. Keitä perunat kuorinen juuri ja juuri kypsiksi. Anna jäähtyä. Sekoita indian masala, chili ja vesi ja jätä sivuun odottamaan. Kuori jäähtyneet perunat ja leikkaa ne 2 cm kuutioiksi. Pane perunakuutiot ja kikherneet kulhoon. Kaada päälle mausteseos, sekoita varovasti käsin ja jätä maustumaan 10-15 minuutiksi.

3. Kuori ja hienonna sipuli. Kalttaa, kuori ja kuutioi tomaatit. Lisää tomaatit, sipulit ja korianteri kulhoon muiden ainesten päälle, älä sekoita. Peitä ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

4. Leikkaa kurkku suikaleiksi ja sekoita jogurtin joukkoon. Hienonna mintunlehdet ja sekoita jogurttikastikkeeseen. Pane kylmään odottelemaan tarjoilua.

5. Sekoita kaikki salaatin ainekset varovasti. Ripottele pinnalle juustokuminan siemenet ja suolaa. Pirskottele maun mukaan sitruunamehua. Sekoita vielä kerran. Tarjoa jogurttikastikkeella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.