Länsirannikon salaatti
Julkaistu
Länsirannikon salaatti on kevyt herkku, joka maustetaan sitruunamehulla.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 200 g katkarapuja
- 200 g sinisimpukan lihaa
- 6 vihreää parsaa
- 6 tuoretta herkkusientä
- 200 g kurkkua
- 100 g punaista paprikaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 dl herneitä
- 1 sitruunan mehu
- 4 rkl oliiviöljyä
- salaattia
Valmistusohje
Sulata äyriäiset ja herneet jääkapissa. Keitä parsat. Viipaloi sienet, suikaloi kurkku ja paprika, pilko parsat ja murskaa valkosipuli. Yhdistä ainekset ja purista niiden päälle sitruunamehua.
Anna vetäytyä ja maustua puolisen tuntia ja lisää sitten hiukan oliiviöljyä. Revi rapeaa salaattia lautaselle ja lusikoi länsirannikon salaattia sen päälle.
Katso video!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku