Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Omena-papupata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän ihanan mausteisen, kauniin keltaisen padan resepti on kotoisin Saudi-Arabiasta. Käytä happamia omenoita. Tarjoile padan kanssa keitettyä riisiä ja maustamatonta jogurttia.

4 annosta

  • ½ sipuli
  • 2 rkl öljyä
  • ½ tl kurkumaa
  • ½ tl jauhettua maustepippuria
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • 2 isoa omenaa
  • 225 g keitettyjä valkoisia papuja
  • 1 tl sokeria
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipuli, ruskista kullanruskeaksi öljyssä. Lisää kaikki mausteet ja kuullota kevyesti kaksi minuuttia.

2. Poista siemenkodat omenista ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Sekoita ne ja sokeri sipuliseokseen. Sekoita kunnolla, jotta kaikki omenapalat maustuvat.

3. Sekoita pavut pataan, kun omenat ovat pehmenneet, mausta suolalla ja pippurilla. Anna padan lämmetä ja tarjoile.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispata