Omena-papupata

Tämän ihanan mausteisen, kauniin keltaisen padan resepti on kotoisin Saudi-Arabiasta. Käytä happamia omenoita. Tarjoile padan kanssa keitettyä riisiä ja maustamatonta jogurttia.

4 annosta

  • ½ sipuli
  • 2 rkl öljyä
  • ½ tl kurkumaa
  • ½ tl jauhettua maustepippuria
  • ½ tl jauhettua kanelia
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • 2 isoa omenaa
  • 225 g keitettyjä valkoisia papuja
  • 1 tl sokeria
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi sipuli, ruskista kullanruskeaksi öljyssä. Lisää kaikki mausteet ja kuullota kevyesti kaksi minuuttia.

2. Poista siemenkodat omenista ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Sekoita ne ja sokeri sipuliseokseen. Sekoita kunnolla, jotta kaikki omenapalat maustuvat.

3. Sekoita pavut pataan, kun omenat ovat pehmenneet, mausta suolalla ja pippurilla. Anna padan lämmetä ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.