Hunajaläskiä smörrebrödillä

Tämä on hieman erilainen smörrebröd, joka on päällystetty coleslaw- amerikkalaisella kaalisalaatilla ja hunajaläskillä.

Neljälle

  • 4 viipaletta ruisleipää
  • voita
  • 4 viipaletta hunajaläskiä
  • kaalisalaattia
  • 4 rkl paahdettua sipulia

Hunajaläski

  • 600 g suolattua siansivua
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 2 laakerinlehteä
  • 4 maustepippuria
  • 2 dl hunajaa
  • 2 tl valkoviinietikka
  • 2 tl sambal badjakia

Amerikan kaalisalaatti (Coleslaw)

  • 5 dl suikaloitua kaalia
  • 1 dl porkkanaraastetta
  • ½ dl majoneesia
  • 3 rkl luonnonjogurttia
  • 2 tl vaaleaa dijonsinappia

Valmistusohje

1. Hunajaläski: Kuori ja paloittele sipuli ja porkkana. Laita ne yhdessä siansivun kanssa kattilaan ja peitä vedellä. Lisää laakerinlehti ja pippurit. Keitä 30-40 minuuttia. Nosta läski liemestä ja leikkaa kamara pois. Laita liha takaisin liemeen ja anna jäähtyä siinä.

2. Sekoita keskenään hunaja, viinietikka ja sambal. Aseta siansivu nyt uunivuokaan poistetun kamaran puoleinen sivu ylöspäin. Peitä liha hunajaseoksella, säästä seosta hieman tarjoilua varten. Grillaa lihaa korkeassa lämmössä uunissa, kunnes läski on kauniin ruskeaa. Ole tarkkana, hunaja palaa helposti.

3. Coleslaw: Suikaloi kaali ja raasta porkkana. Sekoita keskenään majoneesi, jogurtti ja sinappi ja kääntele kaali ja porkkana seokseen.

4. Smörrebröd: Voitele leivät voilla ja peitä ne kaalisalaatilla. Leikkaa läski viipaleiksi ja asettele voileiville. Tiputtele hunajaseosta päälle, sirottele leiville vielä paahdettua sipulia ja tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!