Täytetty kalkkuna amerikkalaisittain
Tarjoile kalkkunantäyte erillisessä kulhossa kalkkunan ja kastikkeen kera. Yhdysvalloissa syödään karpaloita lisukkeena, täällä voimme vaihtaa ne puolukkahilloon.
8-10 hengelle
- 1 kalkkuna, noin 3 kg
- 50 g voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Täyte
- 30 g voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 12 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
- 5 lehtisellerin vartta
- 1 keltasipuli
- 1 tl kuivattua timjamia
- 1 ½ tl murskattuja laakerinlehtiä
Kastike
- 5 dl kanalientä
- 25 g voita
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 tl kiinalaista soijaa
Tarjoiluun
- puolukkahilloa
- keitettyjä vihreitä papuja mantelirouheen kera
- perunamuusia
Valmistusohje
1. Täyte: Hienonna keltasipuli ja selleri. Kuutioi leipäviipaleet. Paista selleri ja sipuli voissa. Lisää leipäkuutiot, timjami, laakerinlehti, suola ja pippuri ja sekoita.
2. Kalkkuna: Hiero kalkkuna suolalla ja valkopippurilla. Täytä leipäseoksella. Laita kalkkuna ritilälle uunipannun päälle. Kaada kanaliemi pannun pohjalle. Sulata voi. Paista kalkkunaa 175-asteisessa uunissa, noin 45 minuuttia per kilo. Paista ensin selkäpuoli, sitten sivut ja lopuksi rintapuoli. Penslaa voisulalla käännösten välillä. Ota kalkkuna uunista ja kääri se folioon.
3. Kastike: Siivilöi liemi uunipannusta. Sulata voi kattilassa, ota kattila liedeltä. Lisää jauhot, sekoita. Laita kattila takaisin levylle, lisää lientä vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kerma. Anna porista 5 minuuttia. Jos haluat kastikkeeseen lisää väriä ja suolaisuutta, lisää soija.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"