Täytetty kalkkuna amerikkalaisittain

Tarjoile kalkkunantäyte erillisessä kulhossa kalkkunan ja kastikkeen kera. Yhdysvalloissa syödään karpaloita lisukkeena, täällä voimme vaihtaa ne puolukkahilloon.

8-10 hengelle

  • 1 kalkkuna, noin 3 kg
  • 50 g voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Täyte

  • 30 g voita
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 12 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • 5 lehtisellerin vartta
  • 1 keltasipuli
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 ½ tl murskattuja laakerinlehtiä

Kastike

  • 5 dl kanalientä
  • 25 g voita
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 1 tl kiinalaista soijaa

Tarjoiluun

  • puolukkahilloa
  • keitettyjä vihreitä papuja mantelirouheen kera
  • perunamuusia

Valmistusohje

1. Täyte: Hienonna keltasipuli ja selleri. Kuutioi leipäviipaleet. Paista selleri ja sipuli voissa. Lisää leipäkuutiot, timjami, laakerinlehti, suola ja pippuri ja sekoita.

2. Kalkkuna: Hiero kalkkuna suolalla ja valkopippurilla. Täytä leipäseoksella. Laita kalkkuna ritilälle uunipannun päälle. Kaada kanaliemi pannun pohjalle. Sulata voi. Paista kalkkunaa 175-asteisessa uunissa, noin 45 minuuttia per kilo. Paista ensin selkäpuoli, sitten sivut ja lopuksi rintapuoli. Penslaa voisulalla käännösten välillä. Ota kalkkuna uunista ja kääri se folioon.

3. Kastike: Siivilöi liemi uunipannusta. Sulata voi kattilassa, ota kattila liedeltä. Lisää jauhot, sekoita. Laita kattila takaisin levylle, lisää lientä vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kerma. Anna porista 5 minuuttia. Jos haluat kastikkeeseen lisää väriä ja suolaisuutta, lisää soija.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!