Hyppivät pirulaiset
Julkaistu
Simpukat ja pekoni ovat hieno makuyhdistelmä ja klassinen sekä arvostettu drinkkinaposteltava. Voit myös paistaa ne vuoassa uunissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle-kahdeksalle
- 2 prk simpukoita vedessä à noin 400 g
- 2 pkt pekonia
- ruokaöljyä
- hammastikkuja
Valmistusohje
1. Valuta simpukat huolellisesti.
2. Paloittele pekonit kolmeen osaan. Kääri jokaisen simpukan ympärille 1/3 pekoniviipale, kiinnitä hammastikulla.
3. Kuumenna pari cm öljyä matalassa padassa, friteeraa muutama simpukka kerrallaan. Valuta, tarjoile drinkkinaposteltavana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa