Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Hyvänolon kesäinen bentobox – Jonin resepti

MasterChef_Suomi_2023_eps4_annos_Joni_kuva_juuli_aschan_001
Julkaistu 28.02.2023 20:45

MTV LIFESTYLE

MasterChef Suomi -kauden neljännessä jaksossa valmistetaan herkullinen lounasannos japanilaiseen bento box eväslaatikkoon.

Raaka-aineet

  • 2kpl Porkkanaa
  • 2kpl Raitajuurta
  • 1kpl Lanttu
  • 1kpl Omena
  • 1kpl Kurkku
  • 1kpl Punasipuli
  • 5 Lehteä sydänsalaattia
  • 5 Lehteä viinisuolaheinää
  • 5 Lehteä pinaattia
  • Puolikas fenkoli
  • Ituja
  • Ruohosipulia
  • 1kpl Appelsiini
  • 1kpl Valkosipulinkynsi
  • 3rkl Majoneesia
  • 1rkl Omenaviinietikkaa
  • 3rkl Ruskistettua voita

Valmistusohje

Leikkaa porkkanat ja raitajuuret julienneksi ja pyöräytä palloraudalla omenasta palloja.

Tee 1-2-3 liemi (1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä). Leikkaa kurkusta ja lantusta kuutioita. Pikkelöi.

Leikkaa pinaatti, sydänsalaatti, suolaheinä ja ruohosipuli kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa 1rkl appelsiinimehua, 1tl omenaviinietikkaa ja 0,2dl oliiviöljyä vinaegrettiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Leikkaa mandoliinilla punasipuli ohueksi, lisää pikkeliliemeen ja laita kylmään maustumaan.

Laita kulhoon 1 kananmuna, raastettu valkosipulinkynsi, suolaa ja 1tl dijon sinappia. Valuta n. 2dl öljyä massaan samalla sekoittaen.

Paista scampit ja kampasimpukat kuumalla pannulla.

Tee kattilassa ruskistettu voi ja kaada äyriäisten päälle. Osan ruskistetusta voista voi säästää juliennesalaatin sekaan.

Leikkaa mandoliinilla bentoboxin sekaan retiisiä ja fenkolia koristeeksi. 

Tuoreimmat aiheesta

MasterChef